Een klapzoen van de burgemeester, maar niet op de lippen.

’T Is groot feest bij de burgemeester. Hij heeft de goegemeente kond gedaan dat hij bijna 50 wordt, en dat hij al 5 jaar werkt aan een fantastisch plan voor Zele.

Niet iedereen zal dat een aanleiding tot feesten vinden.

De meesten leren van Abraham op die leeftijd waar ze de mosterd moeten halen. Het is zeer de vraag of Abraham de moed zal opbrengen Hanslief te overtuigen. Die vindt dat alleen hij dat weet, en geen lessen te leren heeft. Ook niet van Abraham.

Wie hoopt dat onze burgemeester het licht zal zien op zijn 50ste verjaardag zal bedrogen uitkomen. Daar kunt ge Duvel op zeggen.

Voor zover wij kunnen zien, is het enige project dat 5 jaar duurt de vernieuwing van de Bos- en Wezepoelstraat. Toch wel een lange uitvoeringstermijn, want het project was in principe al uitgetekend in de vorige legislatuur. Het stopt niet met feesten, want het project wordt binnenkort ingewandeld. Met daaropvolgend een receptie in het Leenhof. Bij de straffe boerin die de geschiedenis zal ingaan als degene die het gebruik van messen in de gemeenteraad niet schuwt.

Maar de burgemeester zal wel iets anders bedoelen. Zijn mobiliteits- en circulatieplan. Zijn grootstedelijk megalomaan masterplan. Het is best mogelijk dat hij droomt van een standbeeld midden in de waterspiegel. Zoiets als Brabo in Antwerpen. Maar in de plaats van de hand van reus Antigoon te werpen, werpt Hans de petities van de Zelenaars over de Schelde. Het standbeeld moet wel mobiel zijn, zodat het op marktdagen kan geparkeerd worden in de kerk. Alhoewel, daar zou het wel eens gestolen kunnen worden.

We vragen ons overigens af of er gezien de verwachte massale opkomst shuttle busjes zijn voorzien. We denken het niet, want Hans en Co vinden dat er parkeerplaats voldoende is. Je zal maar zien dat op dat moment de Zandberg vol staat, evenals de omringende straten. Het is dus aangeraden met de fiets te komen. Of met de bakfiets als de bomma mee wil.

Je weet nooit of één of andere actiegroep beslist op te roepen om allemaal de wagen daar in de buurt te parkeren. Het zou zomaar kunnen.

Alleszins zal onze burgemeester met deze evenementen zijn blazoen meer glans geven. Dansfeest en gratis bier voor de jeugd vanwege die toffe burgemeester. Panem et circenses noemden de Romeinen dat al. De ietwat ouderen krijgen geen gratis bier op de zondagnoen. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een flinke handdruk van de leuke versie van onze burgemeester. En voor de dames een klapzoen. Maar niet op de lippen, dat mag niet.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top