Geen jaarmarkt meer in Zele?

De eerste vergadering van het nieuwe jaar begint met de eedaflegging van Ibrahim Yildiz. Hij vervangt Maria Verheirstraeten, die ook als gemeenteraadslid ontslag nam.

Hij legt de eed af in handen van de nieuwe voorzitter, Tom Schiettecat. Voor Tom was het meteen ook de eerste vergadering als voorzitter,

Klik hier om het volledige artikel te lezen



De poetshulp is de pineut. De harde aanpak.

De laatste gemeenteraad van 2022. Het zou een dovemansgesprek worden.

De harde aanpak voor het dienstenchequebedrijf.

Maria Verheirstraeten opent de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Bij de bespreking van het meerjarenplan heeft Timothy Debeir vragen rond het afstoten van het dienstenchequebedrijf. Blijkbaar worden daar 9 mensen ontslagen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Record aantal punten naar geheime zitting.

De tijd dat er gewoon karaffen water op de tafel stonden is al lang voorbij. Het bestuur wil vanaf volgend jaar de vergadering van de gemeenteraad streamen. En ze zijn zich Jean-Marie Pfaffgewijs aan het voorbereiden. De flessen water van Prik en Tik zijn prominent aanwezig. Op dat vlak zijn ze al zeker mee met de tijd.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Duwt ge wel genoeg op dat knoppeke?

Nieuwe tafels, nieuwe geluids- en videoinstallatie, de raadzaal is grondig gemoderniseerd. Het plan is om nu te testen, en dan begin volgend jaar de gemeenteraad openbaar te streamen. Al weet ik niet of de kijkcijfers een hoge vlucht zullen nemen, want het entertainmentgehalte blijft natuurlijk ver achter tegenover een eindejaarsconférence.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



De zenuwen gieren door de raadzaal

 

De tafels staan weer zoals voor corona. De raadsleden zitten weer gezellig dicht bij elkaar. Alhoewel ge dat gezellig met een korreltje zout moet nemen.

Dagprijs stijgt met 10%

Maria Verheirstraeten opent de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn en na de goedkeuring van het verslag van vorige vergadering heeft schepen Anthuenis nieuws: de dagprijs in het woonzorgcentrum gaat op 1 december met ongeveer 10% de hoogte in.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Een ere haag en applaus voor Francis

Het is niet de eerste keer dat er veel volk aan het gemeentehuis verzamelt aan het begin van de gemeenteraad. Maar deze keer was het anders. Er werd een erehaag gevormd voor Francis De Donder. Uit respect voor het feit dat hij vasthield aan zijn overtuiging boven zijn job als schepen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



To shame or not to shame, that’s the question.

Ik heb compassie met Maria Verheirstraeten. Ik herinner mij dat zij in het begin van de coronacrisis, en dus van de live streaming van de gemeenteraad het voornemen had om van de uitzendingen een informatief kanaal naar de Zelenaar te creëren.

Het spektakel dat we gisteren aanschouwden is alles behalve dat.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Johan ziet het licht, en het is nog niet eens Pinksteren.

 

Coup de foudre, donderslag bij heldere hemel, mirakels bestaan echt. Onze eerste gedachten bij het lezen van het artikel in HLN, dat onze schepen, voorzitter Bouwmaatschappij en AGB de wereld instuurde.

Er zijn gevallen van sociale fraude vastgesteld na een onderzoek ingesteld op initiatief van de bouwmaatschappij over eigendommen in het buitenland gecumuleerd met huren van een sociale woning.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Serdar en Gürkan redden de sjerp van Hans Knop

Er hing al enige tijd spanning in de lucht. Het nieuwe mobiliteitsplan is aan zijn testfase toe, en zorgt voor verdeeldheid onder de gelederen. Ik had zelf het zekere voor het onzekere gekozen, en was ruim op tijd naar het gemeentehuis afgezakt. Kwestie van zeker een plaatsje te hebben. Er stond inderdaad een aanzienlijke delegatie van de bewoners van Dries en Elststraat verzameld,

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Hans Knop in het defensief

Tuur Cooreman is niet meer. Hij verloor de ongelijke strijd tegen de ziekte. Voorzitter Maria Verheirstraeten vraagt een minuut stilte. Daarna probeert een duidelijk geëmotioneerde burgemeester een woordje te zeggen. Maar hij komt niet veel verder dan “Hij was meer dan een collega, hij was een maat op zijn heel eigen manier”.

Klik hier om het volledige artikel te lezen



Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top