Personeelsproblemen in het rusthuis

Covid dramatisch

De vergadering begon met weinig volk in de zaal. Marc Verberckmoes zat er als enig oppositielid. Om tien na acht besloot Maria Verheirstraeten toch te starten. Zoals nu al een tijdje gebruikelijk mag de burgemeester de Covid situatie toelichten. Die is niet goed, alle evenementen van de gemeente zijn al tot 28 januari afgelast,

Klik hier om het volledige artikel te lezenVrijbrief voor fraudeurs bij sociale woningen in Zele?

Sociale woningen

Sociale huisvesting is een goede zaak. Het is een belangrijk wapen in de strijd tegen armoede en kansarmoede. Tenminste wanneer de woongelegenheid toegewezen wordt aan mensen die aan de voorwaarden voldoen en voor wie sociale huisvesting is bedoeld. Het is een urban legend dat er nogal wat mensen genieten van de voordelen van sociale huur zonder daar recht op te hebben.

Klik hier om het volledige artikel te lezenJohan Anthuenis lacht in zijn vuistje

Betoging

Zoals vorige maand begon de gemeenteraad met een prélude. Op de markt had de middenstand verzamelen geblazen. Bedoeling was de petitie af te geven aan de burgemeester. Daar hadden 6.500 mensen op getekend. Het ging in stoet naar het gemeentehuis, en deze keer kwam de burgemeester wel snel naar de treden van de hoofdingang.

Klik hier om het volledige artikel te lezenBurgemeester niet onder de indruk van betoging


De middenstand van Zele had verzamelen geblazen op de markt om hun protestactie tegen het mobiliteitsplan van het gemeentebestuur te starten. Er kwamen heel wat mensen opdagen. Na het voorstellen van de broodzakkenactie trok de menigte naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten. Allemaal binnenstappen in de raadzaal was om coronaredenen geen optie.

Klik hier om het volledige artikel te lezenEén pittbull en veel keffertjes in de gemeenteraad.

Er stonden meer flesjes handalcohol dan flessen water op tafel voor de eerste gemeenteraad na het verlof. Eén fles water per drie raadsleden denk ik. Het initiatief om karaffen kraantjeswater aan te bieden ligt al lang weer in een diepe dossierkast.

Glitterende voorzitter

Maria Verheirstraeten had een poging gedaan om de gemeenteraad wat meer showgehalte te geven,

Klik hier om het volledige artikel te lezenMichel de Knopfluisteraar.

 

 

Het was gisteren weer een echte vergadering van de gemeenteraad, allemaal samen in het gemeentehuis. Het deed wel een beetje raar om terug in de raadzaal gekomen na een lange periode. Er hingen nog kerstballen aan een paar verplaatsbare borden. Misschien is dat bewust gedaan om te laten zien dat dit bestuur ballen heeft.

Klik hier om het volledige artikel te lezenWat heeft Maria Verheirstraeten met Regi Penxten?

 

Beterschap in Coronasituatie

Het is ondertussen traditie dat Maria bij het begin van de vergadering het woord geeft aan onze burgervader om een stand van zaken te geven van de Coronabesmettingen in Zele. Daar is goed nieuws want het incidentiecijfer is in Zele spectaculair gedaald van 347 naar 117.

Klik hier om het volledige artikel te lezenGeen kliklijn, maar ge moogt mijzelf bellen.

Zele piekt in Corona

Het gaat niet goed met de coronacijfers in Zele. We zitten nog steeds op 347 besmettingen op 100.000 inwoners. De alarmdrempel is 20. Hoewel we de schommelingen van de omliggende gemeenten volgen, ligt het cijfer nog steeds boven het gemiddelde. Tien procent van de Zelenaars is ondertussen besmet of besmet geweest met het virus.

Klik hier om het volledige artikel te lezenZeelse sociale fraudeurs slapen op hun beide oren.

Ik hoorde Johan Anthuenis in de laatste gemeenteraad zeggen dat er in Zele 860 sociale woningen zijn. Daar verschoot ik toch even van. Er zijn ongeveer 9.000 woongelegenheden in Zele. Dus bijna 10% zijn sociale woningen.

Sociale huisvesting is een goede zaak. Het is een belangrijk wapen in de strijd tegen armoede en kansarmoede.

Klik hier om het volledige artikel te lezenPakt gemeentebestuur sociale fraude rond sociale woningen in Zele aan?

Corona

Volgens de cijfers die onze burgemeester Hans Knop presenteert, zit Zele in de top van Oost Vlaanderen met zijn besmettingscijfers. Er zijn enkele besmettingsclusters in scholen geweest, en er zijn tot 35 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. De oversterfte in onze gemeente ligt nu op 16% wat meer in de lijn ligt van omliggende gemeenten.

Klik hier om het volledige artikel te lezenAbonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top