Knops late night show en dictatuur in Zele

Corona continued.

Zoals dat nu al een gewoonte wordt, begint de vergadering met een uiteenzetting van onze burgemeester over de Coronapandemie. Zele doet het niet goed. Op 15 december zaten we aan een besmettingscijfer van 248/100.000 terwijl de alarmdrempel op 20 ligt. We doen het daarmee slechter dan de omliggende gemeenten.

Klik hier om het volledige artikel te lezenDe gemeenteraad: een “gemene-raad” met “onbeschoftheid”.

Oeps.

Op de Facebook pagina van de gemeente werden de Zelenaars uitgenodigd de gemeenteraad te volgen via Facebook Live. Donderdagavond om 20.00 uur. Maar geen livestream te zien. Nu weet ik wel redelijk mijn weg op sociale media, maar ik begon te twijfelen. Om 20.10 had ik al de website van de gemeente geraadpleegd,

Klik hier om het volledige artikel te lezenHerman kreeg klachten over blote mensen onder de douche

Het was een primeur. De gemeenteraad verliep online, maar voor de eerste keer werd hij ook gestreamed op de Facebookpagina van de gemeente. Petje af voor Tom en Gianni van ICT. Het liep bij wijlen wat hortend en stotend, maar het is een echt huzarenstukje om dit te realiseren. En voorzitter Maria Verheirstraeten heeft haar roeping gemist.

Klik hier om het volledige artikel te lezenKussen in de gemeenteraad en bestuur viseert de zelfstandigen

Er lag een groot kussen op de grond. Tussen de stoel van Hans Knop en Francis De Donder. Curieus. Zou dat zijn voor het geval één van de twee in slaap dommelt en omvalt. Nee, want dan zou Francis naar links moeten vallen, en Hans naar rechts. Onwaarschijnlijk. Een voorzorg voor het geval één van de twee te veel last zou krijgen van het speen zal het ook niet zijn,

Klik hier om het volledige artikel te lezenNachtwinkels in de gemeenteraad.

Maria houdt van stiptheid. Klokslag 20.00 uur opent zij de vergadering. Wie te laat is heeft pech.

De stoelen van de socialistische fractie bleven overigens heel de vergadering onbezet. Akkoord, Serdar was verontschuldigd, maar het is niet de eerste gemeenteraad dat we al onze rode vrienden moesten missen.

Klik hier om het volledige artikel te lezenHet geval van de wandelende bloempot

Er ging uiteindelijk nog een gemeenteraadszitting van vlees en bloed door voor de vakantieperiode. De raadzaal was vrijwel volledig gevuld met de tafels voor de gemeenteraadsleden. Klaptafels en verlengdraden overal. Zelfs mobiele microfoons, want voor de verstgezetenen was de draad te kort.

Voorzitter Maria bedankte iedereen voor het ontsmetten van de handen,

Klik hier om het volledige artikel te lezenDe gemeente communiceert als het hen goesteert.

Ongelofelijk.

Het COVID-19 virus is een smerig beestje dat ons allemaal heel erg raakt. Niemand zou vorig jaar een voorspelling geloofd hebben over wat we nu meemaken. We zouden het gewoon weggelachen hebben.

Maar het virus raakt ons niet allemaal in dezelfde mate. Sociaal zwakkeren en mensen in armoede worden nog meer getroffen dan de gemiddelde Belg.

Klik hier om het volledige artikel te lezenVan potjes die stinken…… en het coronavirus.

Rap, rapper, rapst.

Het moet toch stilaan een wereldrecord zijn. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn begon stipt om 20.00 uur. En was gedaan om 20.01 uur. Niets te bespreken… Ik denk dat alles daar in het geheim afgehandeld wordt. De signatuur van voorzitter Anthuenis, zoals toen met de verkoop van sociale woningen,

Klik hier om het volledige artikel te lezenBij U thuis mag het stinken, bij ons niet.

Serdar Celik en Kim Van Cauteren waren afwezig. Kim was ziek. Van Serdar weten we het niet. Volgens Radio Corridor heeft hij wat mobiliteitsproblemen…

De vergadering van het OCMW werd weer in recordtempo afgewerkt. Geen agendapunten. Behalve het goedkeuren van de notulen van vorige vergadering dan. Maar dat was ook al gene vette.

Klik hier om het volledige artikel te lezenZele als faciliteitengemeente? En belastingsverhogingen.

 

Tom en Tamara

De gemeenteraad begint met de kennisname van het ontslag van Tom Van Mossevelde uit de gemeenteraad. Hij woont niet langer in Zele. Hij wordt vervangen door Tamara Van Laere.

Geert Roosenboom kaart aan dat Tom Van Mossevelde nog wel een politieraad heeft bijgewoond,

Klik hier om het volledige artikel te lezenAbonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top