Inspraak à la Thomas

Omwille van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk start deze vergadering een uurtje later. Dat werd in overleg met de fractievoorzitters overeengekomen. Er werd ook overeengekomen om de tussenkomsten en variapunten te beperken om degenen die ’s anderendaags moeten gaan werken nog een goede nachtrust te gunnen.

De zitting van het OCMW begint met een aantal administratieve zaken over lidmaatschap van Audio en rapportage over organisatiebeheer.

Klik hier om het volledige artikel te lezenGelukkig slaapt onze burgemeester nog prima.

Odilon Wiels en bellevrouw Joske hangen de bel aan de haak. Na 20 jaar trouwe dienst houdt Odilon het voor bekeken. Hij is ook niet meer van de jongste.

Odilon liet zich nog een keer overhalen om de doortocht van Roparun op te luisteren, maar dat was het laatste.

Klik hier om het volledige artikel te lezenHet zoveelste slecht rapport voor Zele en opnamestop in woonzorgcentrum

Opmerkelijk. Vorige gemeenteraad stond er voor elk raadslid een paaschocolaatje klaar. Deze keer is het een plantje. Maar niet voor de schepenen. Misschien is dat een zoenoffer voor de gekapte bomen. Ik heb geen uitleg gehoord.

Filip De Wilde als bliksemafleider

In de varia van de OCMW raad,

Klik hier om het volledige artikel te lezenKnop wil geen rondjes blijven draaien

De paashaas had in de gemeenteraadszaal voor elk raadslid een pakketje met eieren gedropt. Gelukkig maakt die in tegenstelling tot zijn concullega Sinterklaas geen onderscheid tussen brave en stoute kinderen. Alhoewel, dat zou misschien een leuker debat opleveren dan wat we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen.

Cijfers nog niet klaar

We beginnen met de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Klik hier om het volledige artikel te lezenDe kiezer kiest vanaf nu de burgemeester…. of toch niet?

Nieuwe regels

Voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zijn er een aantal nieuwe regels van kracht. Onder andere het bepalen van wie de nieuwe burgemeester wordt grondig aangepast.

Eenvoudig gezegd: de partij die het grootste aantal zetels behaalt, krijgt 14 dagen lang het alleenrecht om een meerderheid op de been te brengen.

Klik hier om het volledige artikel te lezenHans Knop of Don Quichotte en zijn Pancho Villa’s

Het aperitiefje van deze zitting is de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Een mager aperitiefje, want naast de goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering zijn er geen agendapunten. Geen nieuws van het westelijk front. Toch merkwaardig. Je zou anders verwachten in deze tijden.

Klik hier om het volledige artikel te lezenWie het schoentje past, trekke het aan.

Dit verhaal heeft de bijbel niet gehaald. De eindredacteur vond het verhaal van de talenten beter. Hij heeft dan ook nooit in Zelensis gewoond. En zeker niet in onze tijd.

 

Uit de brieven van Marcus aan de Zelensianen.

In die tijd leefde er een rijke heer in de Van Praetse bosschen langs de Scaldisrivier.

Klik hier om het volledige artikel te lezenAmbras in het kiekenkot, the beast is back

We beginnen met een stukje gemeenteraad. Evy Beirnaert van OpenVLD heeft ontslag ingediend als gemeenteraad. Zij wordt opgevolgd door Arne Baeyens. Dus moet die in de gemeenteraad de eed afleggen. Hij krijgt applaus op alle banken.

Dan naar de OCMW raad.

Lokaal partnerschap

Schepen Tinneke Lootens (met een nieuwe coiffure) geeft uitleg bij een nieuw lokaal partnerschap in het kader van een europees project.

Klik hier om het volledige artikel te lezenHoudt boetekeizer Knop de Zeelse financiën recht?

Hoewel iedereen behalve schepen Anthuenis stipt om 20.00 uur treuzelde de voorzitter nog even om de vergadering te openen. Dat hoefde eigenlijk niet, want iedereen weet ondertussen dat onze geliefde schepen altijd even te laat binnenkomt. Dan hoeft hij geen rondje te maken om iedereen de hand te schudden. Ik denk niet dat hij smetvrees heeft,

Klik hier om het volledige artikel te lezenBurgemeester Knop zegt dagelijks “Ezeltje strek je”

Sinterklaas had voor elk gemeenteraadslid een geschenkje neergelegd. Zomaar. Zonder dat ze hun schoen hadden gezet, en rijkelijk vroeg. We zijn nog maar november. Er waren dus geen stoute kinderen bij dit jaar. Blijkbaar slaat Alzheimer ook bij de heilige man toe.

De raad voor OCMW en de eerste vier punten van de gemeenteraad gaan er aan zo een vaart door dat de technicus van dienst moeite heeft om het behandelde punt op tijd te projecteren op het grote scherm.

Klik hier om het volledige artikel te lezenAbonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top