Burgemeester niet onder de indruk van betoging


De middenstand van Zele had verzamelen geblazen op de markt om hun protestactie tegen het mobiliteitsplan van het gemeentebestuur te starten. Er kwamen heel wat mensen opdagen. Na het voorstellen van de broodzakkenactie trok de menigte naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten. Allemaal binnenstappen in de raadzaal was om coronaredenen geen optie.

Klik hier om het volledige artikel te lezenEén pittbull en veel keffertjes in de gemeenteraad.

Er stonden meer flesjes handalcohol dan flessen water op tafel voor de eerste gemeenteraad na het verlof. Eén fles water per drie raadsleden denk ik. Het initiatief om karaffen kraantjeswater aan te bieden ligt al lang weer in een diepe dossierkast.

Glitterende voorzitter

Maria Verheirstraeten had een poging gedaan om de gemeenteraad wat meer showgehalte te geven,

Klik hier om het volledige artikel te lezenMichel de Knopfluisteraar.

 

 

Het was gisteren weer een echte vergadering van de gemeenteraad, allemaal samen in het gemeentehuis. Het deed wel een beetje raar om terug in de raadzaal gekomen na een lange periode. Er hingen nog kerstballen aan een paar verplaatsbare borden. Misschien is dat bewust gedaan om te laten zien dat dit bestuur ballen heeft.

Klik hier om het volledige artikel te lezenWat heeft Maria Verheirstraeten met Regi Penxten?

 

Beterschap in Coronasituatie

Het is ondertussen traditie dat Maria bij het begin van de vergadering het woord geeft aan onze burgervader om een stand van zaken te geven van de Coronabesmettingen in Zele. Daar is goed nieuws want het incidentiecijfer is in Zele spectaculair gedaald van 347 naar 117.

Klik hier om het volledige artikel te lezenGeen kliklijn, maar ge moogt mijzelf bellen.

Zele piekt in Corona

Het gaat niet goed met de coronacijfers in Zele. We zitten nog steeds op 347 besmettingen op 100.000 inwoners. De alarmdrempel is 20. Hoewel we de schommelingen van de omliggende gemeenten volgen, ligt het cijfer nog steeds boven het gemiddelde. Tien procent van de Zelenaars is ondertussen besmet of besmet geweest met het virus.

Klik hier om het volledige artikel te lezenZeelse sociale fraudeurs slapen op hun beide oren.

Ik hoorde Johan Anthuenis in de laatste gemeenteraad zeggen dat er in Zele 860 sociale woningen zijn. Daar verschoot ik toch even van. Er zijn ongeveer 9.000 woongelegenheden in Zele. Dus bijna 10% zijn sociale woningen.

Sociale huisvesting is een goede zaak. Het is een belangrijk wapen in de strijd tegen armoede en kansarmoede.

Klik hier om het volledige artikel te lezenPakt gemeentebestuur sociale fraude rond sociale woningen in Zele aan?

Corona

Volgens de cijfers die onze burgemeester Hans Knop presenteert, zit Zele in de top van Oost Vlaanderen met zijn besmettingscijfers. Er zijn enkele besmettingsclusters in scholen geweest, en er zijn tot 35 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. De oversterfte in onze gemeente ligt nu op 16% wat meer in de lijn ligt van omliggende gemeenten.

Klik hier om het volledige artikel te lezenHet pauselijk decreet van Johan Anthuenis.

 

Het eerste beeld dat ik zie van deze gemeenteraad is een koordeke in de handen van Johan Anthuenis. Gaat die nu een goocheltruuk doen? Nee, gelukkig niet. Bij nader inzien is hij bezig de draadjes van zijn oortjes te ontknosselen. Gelukkig. Ik zie hem niet direct optreden in een goochelact.

Klik hier om het volledige artikel te lezenFrancis De Donder gaat er een mouw aan passen.


Intro

Maria Verheirstraeten opent de vergadering met de melding van de vervanging als gemeenteraadslid van Luc Raman door Michel Meesen. Luc wil het wat kalmer aan gaan doen, en heeft beslist zijn politieke schoenen voorlopig aan de haak te hangen. Al zal het bij Luc eerder om sletsen gaan.

Klik hier om het volledige artikel te lezenKnops late night show en dictatuur in Zele

Corona continued.

Zoals dat nu al een gewoonte wordt, begint de vergadering met een uiteenzetting van onze burgemeester over de Coronapandemie. Zele doet het niet goed. Op 15 december zaten we aan een besmettingscijfer van 248/100.000 terwijl de alarmdrempel op 20 ligt. We doen het daarmee slechter dan de omliggende gemeenten.

Klik hier om het volledige artikel te lezenAbonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top