Meer kinderen baren voor de natie.

Ik zat fout

Ik kende ooit een jonge vrouw die zich liet steriliseren op haar dertigste. Vroeger kan niet. Hoewel ik het spijtig vond dat haar prachtige genetisch materiaal hierdoor voor de maatschappij verloren ging, heb ik haar beslissing ten volle gesteund. Omdat het haar lichaam, haar leven en haar beslissing was.

Dat heb ik dus fout gedaan. Althans wanneer ik het programma over het gezinsleven van Vlaams Belang lees.

Daarin wordt een kweekprogramma voorgesteld. De voorwaarden voor deelname zijn duidelijk: minstens 8 jaar de belgische nationaliteit hebben, een diploma bezitten en op zo jong mogelijke leeftijd kinderen baren. Ik vreesde nog voor de voorwaarde blauwe ogen en blond haar, maar dat staat er niet bij.

Je moet al van de planeet Pluto zijn om de achterliggende bedoeling niet te raden. En ja, ik weet dat Pluto geen planeet meer is. Juist daarom.

Indien je aan de voorwaarden van het kweekprogramma voldoet krijg je meer kindergeld, meer ouderschapsverlof maar bovenal de onderscheiding van verdienstelijke bijdrager aan de natie.

Eén van de ouders kan zelfs halftijds gaan werken om de opvoeding van het door de natie gewenste nageslacht op te verzorgen. En liefst de vrouw, omdat zij daar meest geschikt voor is.

Ik zie overigens ook weinig aandacht voor alleenstaande ouders. Een groeiende bevolkingsgroep, maar in vergelijking met het traditionele kerngezin blijkbaar van weinig waarde. Die passen waarschijnlijk minder in het toekomstbeeld dat hier wordt vooropgesteld.

Financiering 

Hoe het Vlaams Belang dit allemaal gaat betalen staat er niet bij.

Ik vraag mij af hoe de jeugd van tegenwoordig daarover denkt. Als oude knar zie ik een evolutie naar dingen als sabbatjaar, uitstellen van kinderen om eerst samen van het leven te genieten. En eerlijk gezegd, daar is niets op tegen. Integendeel. Iedereen heeft het volste recht zijn leven in te richten zoals hij dat zelf wil. Dat is de essentie van een vrij land. Een vrijheid die we moeten koesteren.

80 jaar geleden was het allemaal beter

Het Vlaams Belang doet mij met zijn programma denken aan het tijdperk midden vorige eeuw toen de pastoor vanop de preekstoel zijn parochianen aanmoedigde meer zieltjes te kweken. Dat was voor het bestaan van de anticonceptiepil, en toen het nog zonde was de kerk voor het zingen uit te gaan. Het was ook een periode waarin er meer geroddeld werd over de pastoor en zijn meid of de weduwen in de parochie dan over de pastoor en zijn misdienaars.

Zijn er echt jongeren die gewonnen zijn voor het moeder aan de haard idee, en die zich willen laten voorschrijven dat ze snel en veel kinderen moeten kweken? Blijkbaar wel, want het Vlaams Belang is enorm populair bij jongeren. Hoewel ze misschien eerder gecharmeerd zijn door andere punten van het programma.

Louter biologisch correct

Eén ding klopt wel: het is voor een vrouw “gezonder” om op vroege leeftijd een kind te krijgen. In sommige landen is het zelfs normaal dat een meisje van 16 een kind krijgt dat dan door haar ouders wordt opgevoed en later terug bij de moeder komt. De vraag is of wij dat in België willen. De programmamakers van Vlaams Belang waarschijnlijk wel, maar de rest van de bevolking?

Een grap? Of toch niet?

Eerlijk gezegd dacht ik dat het om een grap van politieke tegenstanders ging. Maar nee, het blijkt echt. Waarschijnlijk denken de programmamakers dat zolang het gericht is tegen (illegale) immigranten en asielzoekers het verkoopt als zoete broodjes. En misschien krijgen ze nog gelijk ook.

Vraag is natuurlijk of we de levensstijl van de “eigen volk” Vlaming moeten beïnvloeden in het “eigen” belang van de natie. Wat men ook verstaat onder die natie.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top