Bisschop Van Looy komt naar Zele (of niet?????)

Het zijn niet alleen de seizoenen die veranderen. Normaal is het nu komkommertijd voor de gazetten. De aanslagen zorgen er echter voor dat journalisten overuren moeten draaien. Dat is een spijtige zaak, want zo is er minder aandacht voor de kleine dingen des levens.

Over de aanslagen wil ik hier niets schrijven, dat valt buiten de gemeentezaken. Behalve dat ik ze zie als het gekkenwerk van idioten die worden gemanipuleerd door machtswellustelingen die misbruik maken van een religie. Er is niks nieuws onder de zon.

Francis en het onkruid.

Maar de kleine dingen. Onze Francis ergert zich aan het openbare onkruid, en roept iedereen op voor zijn eigen deur te wieden. Hij is daar de juiste persoon voor. Geen sprietje onkruid groeit er op zijn hoofd. Altijd netjes en proper. Natuurlijk zijn er weer die zeggen dat er andere problemen zijn. Awel Francis, ’t is niet omdat er andere problemen zijn, dat ge die problemen niet moet aanpakken.

Trouwens, vuil trekt vuil aan. Laat het onkruid staan, en morgen loopt daar een madammeke met haar dagelijks plastic zakske met huishoudelijk afval voorbij, en dumpt dat zakske tussen het onkruid. En daarna komt er een hond langs, die zijn gevoeg doet in het onkruid. Dat ziet ge niet liggen, en de eigenaar vindt het dan zonde een hondepoepzakje te verspillen. Ik zeg maar, van het één komt het ander.

Gasboetes

En dat hij dan met een GAS boete dreigt? Waarom niet. Wie zijn eigen nest bevuilt, moet op de blaren zitten. Ge kunt niet klagen dat het gemeentebestuur niets doet, en tegelijk reklameren wanneer ze iemand beboeten die zich niet aan de regels houdt. Een kleine taaltip van Marc Galle (voor wie hem nog kent): zeg niet “Ze zouden beter… “ maar wel “Ze zouden ook…”.

Ik vraag mij af hoeveel GAS boetes er in de gemeentekas komen. We betalen nogal wat gemeentebelastingen. Had ik het voor het zeggen, er zouden in Zele veel GAS boetes worden uitgeschreven. En de gemeentebelastingen naar beneden. De vervuiler betaalt. De openbare vuilnisbakjes 24 op 24 laten bewaken, en 100 euro GAS boete voor elke sluikstorter. Misschien kunnen we aan Nintendo vragen een Pokemon “sluikstorter” te maken, dan jaagt heel Zele mee.

Nog eens Francis

Francis is trouwens langs geweest bij de apotheker. Energiepilletjes gaan halen. Maar hij heeft er teveel gepakt denk ik. Toch te zien aan zijn activiteit. Volgende woensdag organiseert hij een Pokemon namiddag op het Julie Billiaertplein. Uitleg voor ouders en kinderen. En een wandeling om Pokemons te vangen. Zelf speel ik niet mee. Iedereen weet waar ge uithangt. Er is er al eentje zijn lief kwijtgeraakt omdat ze in haar Pokemonscherm zag dat hij bij een ander zat. En niet om Pokemonnekes te vangen… Stel dat onze burgemeester zou meedoen. Dan ziet ge altijd in welke taveerne hij zit. Die mens zou geen moment rust meer hebben.

Bisschoppelijk bezoek

Iets anders, deken Jan heeft mij uitgenodigd op  12 oktober in de Wiek. Hij stelt daar zijn nieuwe boek voor. Niet over hondjes. Hij is tenslotte geen prins. Over de dekenij en de goudlederkamer. En de bisschop, Mgr. Van Looy komt ook. Dat denk ik toch, want hij geeft een inleiding. Maar tegenwoordig, met al die techniek, zijt ge nooit zeker. Ik hoop dat het geen videoboodschap wordt, of een afgevaardigde die een tekst voorleest. Ik wil de bisschop wel eens zien. Maar bij mijn vormsel was het ook een afgevaardigde. Ik zal er alleszins zijn. Misschien is er zelfs een handtekensessie? Een exemplaar met een opdracht van zowel bisschop als deken….

Dienstmededeling

Tenslotte nog een dienstmededeling. Wie graag een email krijgt wanneer er hier een nieuw bericht verschijnt, kan onderaan dit artikel in het vakje “reactie” ja intikken, dan nog naam en emailadres, en het vakje “stuur mij een email als er nieuwe berichten zijn” aanvinken. Uiteraard volgen wij de regels van de  privacycommissie, en wordt je emailadres enkel en alleen hiervoor gebruikt, en voor niets anders.

Beloning

Wie als 777ste dit doet, krijgt een waardebon. Daarmee kan je gratis 500 kg papier inleveren op het gemeentelijk containerpark. Doen dus….. En nog een kleine opmerking: ik vind dat het personeel daar heel correct en vriendelijk is. Dus daaraan zal het niet liggen.

 


3 reacties op “Bisschop Van Looy komt naar Zele (of niet?????)
  1. Geert Roosenboom schreef:

    Ja

  2. withofs jos schreef:

    ja

  3. Toon Van Cauteren schreef:

    graag ontvang ik de nieuwe berichten

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top