Den burgemeester zijn broek zakt af !!!

Witte konijnen

Ik zal maar met de deur in huis vallen. De jacht op witte konijnen is geopend. Met de opwarming van de aarde kunt ge niet meer op de seizoenen vertrouwen. Ook niet op het jachtseizoen. De verkiezingen komen er pas in 2018 aan, maar er wordt al duchtig gezocht naar mogelijke stemmenkanonnen.

De broek van de burgemeester

En net op dit moment zitten we met een ernstig probleem in het gemeentehuis. Onze burgervader luistert niet naar goed advies. Hij blijft vermageren. En nu zakt zijn broek al af. Akkoord, van zo’n vergadering kan uw broek afzakken. Maar het probleem is structureel. Er zijn maar twee oplossingen mogelijk: ofwel een bezoek aan een schoenmaker. Die kunnen gaatjes bijmaken in uw broeksriem. Ofwel moet hij bretellen dragen zoals een dame in het gezelschap opmerkte. Wat er op die bretellen moet staan weet ik niet. Misschien een rij pruimenmondjes van zijn nationaal voorzitster madam Rutten? Of misschien luisterende oren? Hoe dan ook,  zo is het geen zicht.

Fruit uit Balen

De tijd van de mooie fruitmanden is ook voorbij. Er was wel fruit voorzien voor de gemeenteraad, maar in een tweedehands kartonnen doos, links vooraan in de zaal. Iedereen kon zelf zijn vrucht kiezen. Voor de echte een zure appel. Om door te bijten. Voor anderen een mandarijntje. Na de Sint-affaire vind ik dat wat tactloos. De bananen vonden weinig aftrok. Ze waren nog wat te groen aan het toppeke. Maar goed, een gegeven paard moogt ge niet in de bek kijken.

Verzaken ofte weigeren

We hebben een nieuwe OCMW voorzitter. Tom De Bruyne. En een nieuw gemeenteraadslid: Steven Lories. Dat is toch wat meer uitleg waard. Mevr. Nies neemt dus ontslag. En dan gaan ze kijken in de uitslag van de vorige verkiezingen. Komt in aanmerking: Tom De Bruyne. Die verzaakt. Dat is logisch, want die gaat naar het OCMW. Dan nemen we maar Michel Meesen. Die verzaakt. Dan maar Godelieve De Bruyne. Die verzaakt. ’t Is geen waar hé! Allé dan, Stijn Landuyt? Stijn verzaakt. Gelukkig hebben we nog Steven Lories. Die wil wel. In het vervolg moeten ze op de stembrieven ook zetten of ze gaan verzaken.

Fraude in het register???

En als klap op de vuurpijl komt Johan Anthuenis beweren dat Steven aanvaard heeft op 12 januari, en al die verzakingen zijn gedateerd op 18 januari. Hij heeft er zelfs het register op nagekeken. Met zo’n aantijgingen kan onze gemeentesecretaris niet lachen. Indien die documenten geregistreerd zijn op 12 januari dan waren ze aanwezig op 12 januari. Punt. Dat ze anders gedateerd zijn, verandert de registratie niet. Ik heb de indruk dat hier op het nippertje een grote fraudezaak in een zeer belangrijk dossier is vermeden.

André en de notulen

We zijn aan de notulen, en we verwachten André. Hij wil dat in het vervolg de burgemeester fungeert als Sint. Gezien hij nu toch al een baard laat groeien. Totaal naast de kwestie, maar ik had mijn bedenkingen al geuit bij die mandarijntjes. Ge ziet maar.

De CD&V zal de notulen niet goedkeuren, want er staat niet in dat de optie om kunstgras toe te passen op een voetbalpleintje achter de Wiek, pas tijdens de gemeenteraad is gemeld. Stemming dus. Gezien er drie oppositieleden verontschuldigd zijn, is dit uiteraard enkel voor de show.

En ze gaan verder op hun élan: in het dossier voor aankoop voor speeltoestellen voor Smeiersberg, zit geen advies van de jeugdraad. En de jeugdraad voelt zich niet ernstig genomen. Showtime en stemming.

Dan volgt er een resem ontslagen en benoemingen. Allemaal ten gevolge van het ontslag van mevrouw Nies. Ik ga u daar niet mee vervelen.

Een telefoon voor elke kwaal

De N-VA heeft een voorstel gedaan: de sneeuwtelefoon. Nee, Frank de Boosere heeft er niets mee te maken. Ieder burger moet voor zijn deur vegen ingeval van sneeuwval, om de voetpaden begaanbaar te houden. Sommigen kunnen dat niet, en die zouden kunnen bellen naar de Sneeuwtelefoon. En dan zou het OCMW de sneeuw komen verwijderen. Al dan niet tegen betaling.

Het college vindt het een goed voorstel, en heeft al gesproken met het OCMW. Ze zien het echter breder, niet alleen voor sneeuw. En zouden daarbij het buurtcomité  willen inschakelen. Ze denken ook aan een andere naam: Sociale telefoon.

Maar wie gaat er nu bellen naar een “Sociale telefoon” wanneer hij zijn sneeuw niet wegkrijgt? De oplossing blijkt simpel: men kieze een telefoonnummer, en al naargelang het seizoen heet dat nummer “Sneeuwtelefoon” of “Onkruidtelefoon” of nog iets anders. Maar niet sociaal. En altijd beantwoord door iemand van het OCMW. De vraag is natuurlijk hoe die gaat opnemen? “Hallo, met de wespentelefoon”. Als ge dan juist voor onkruid belt…..

Hans Knop maakt zich ook zorgen voor de fietsers. Want wat is het geval. De snode Zelenaars keren de sneeuw op de openbare weg. Als daar een fietspad ligt…

Avermaat revisited

Het was al lang geleden, maar er is wat loos op Avermaat. Heeft daar een firma een waterkeergemaal geplaatst op de voorziene manier. Ligt het wegdek toch wel 20 cm te laag. De mensen gaan zich verfurtelen. Sabine Hoogewijs erkent het probleem. De aannemer heeft het wegdek te laag gelegd, en moet dat herleggen. En zo wordt de gemeenteraad een werfvergadering. Hans geeft wel toe dat hij het niet gemeten heeft, hij heeft het geschat. Maar we zullen het opvolgen.

Francis ontmaskerd

En dan moet Francis uit de kast komen. Hij heeft volgens Pieter de melding “ZDB” achter zijn naam op het aanwezigheidsblad van een vergadering geschrapt. En, Francis???? Dit noopt Francis tot de verklaring dat hij inderdaad sedert enige tijd als onafhankelijke zetelt, en dus zijn partij heeft vaarwel gezegd.  Wat Francis natuurlijk meteen de status van wit konijn oplevert. De jacht is open zeg ik u.

Huivelde geteisterd door mysterieuze stofwolk

Er is een mysterieuze stofwolk geweest op Huivelde. Heel het kerkhof daar ligt onder wit stof. Schepen Roosenboom heeft onmiddellijk een staalname gedaan. Na onderzoek blijkt het meel te zijn, afkomstig van een veevoederbedrijf in de buurt. De rest van het staal werd verdeeld onder de eendjes in park Peeters. Het is nu nog de vraag of iemand in het bedrijf een fameuze wind heeft gelaten, of dat er een ander accidentje is gebeurd. Personeel van het veevoederbedrijf is bezig de graven schoon te maken met handborstels, want met dit vriesweer kan je geen water gebruiken. Het probleem zou ondertussen opgelost zijn. Ramen en deuren mogen weer open.

Zal Zele Schots en Schief Wildplassen?

Hans is ook nog bezorgd om het wildplasgebeuren ter gelegenheid van Roparun op de Zandberg. Overleg deze week met mogelijke initiatiefnemers heeft geen soelaas gebracht. De gemeente gaat wel voorzien in een overvloedig aantal gratis pissodrooms en de veiligheidscel gaat stewards inzetten om wildplassen te voorkomen. En er komt daarbovenop nog een aantal betalende toiletwagens. Hans bezweert schepen Hoogewijs hierover een overlegvergadering met de buurtbewoners te organiseren. Zich niet te beperken tot een schriftelijke communicatie. Hij heeft gelijk. En ik stel voor dat op dat moment de pissodrooms worden voorgesteld. En misschien kunnen ze al eens uitgeprobeerd worden.

Update

Ik moet u in het kader van mijn onderzoek naar de gedragingen van de twee raadsleden die telkens voortijdig de vergadering verlaten, melden dat ze deze keer zijn blijven zitten tot het bittere einde. Maar de vergadering was reeds om 21.30 uur afgelopen. Wat mij tot de conclusie brengt dat ze ergens op tijd moeten zijn. De vraag is alleen nog : waar en waarom, en vooral: wat drijft hen?

Geen buskruit

Tot slot: geen buskruit-trofee. Ik had de oppositie uitgedaagd nu eens echt hun eigen dossiers op te volgen. Er lag een uitstekende gelegenheid voor het rapen om het college in verlegenheid te brengen. Ze hebben de kans niet gegrepen.

Ik heb na de vergadering één van de schepenen geconfronteerd met de vraag die ik zou hebben gesteld als lid van de oppositie, en het schaamrood steeg hem naar de wangen.

Tip van de tafelschuimer.

Voor degenen die dit weekend zin hebben in gratis drankjes: er zijn verschillende partijen die hun nieuwjaarsreceptie geven. Om mijn neutraliteit te bewaren, zult ge mij daar niet zien. Maar wie wel gaat: waren het lekkere hapjes?

 

Hoop doet leven zei de kapitein van de Titanic, en hij deed een blokje ijs in zijn whisky.


Een reactie op “Den burgemeester zijn broek zakt af !!!
  1. Van Cauteren Kris schreef:

    Weerom een prachtig verhaal.
    Alleen gebruikt U Zele en fietspad in 1 zin? Euh, fietspaden?

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top