Koekoekseieren en het getto.

Exit Freddy

Ik vind het spijtig dat Freddy Massart op pensioen is gegaan. Of moest gaan. Partijregeltjes? Volgens enkele publicaties is het de bedoeling jongeren een kans te geven. De partij gaat er prat op dat geen enkele andere partij dit aandurft.

En nu vraag ik mij af of dit een goede strategie is. Niet voor het één of het ander, ik benijd Tom De Bruyne niet. Hij moet een monument in de Zeelse politiek opvolgen, en niet in de beste omstandigheden. Zijn eerste vergadering van de OCMW-raad had hij het al vlaggen. De meerderheid verliest een zitje aan de oppositie. Geen prettige start kan ik mij voorstellen.

Tom Toast

Misschien kan hij zijn voordeel halen uit het feit dat het OCMW goed draait. Omdat ik alle 90-jarigen van Zele ga bezoeken, ben ik de laatste tijd geregeld in de Meander geweest. Nu ken ik wel wat van woonzorgcentra. En ik kan zeggen dat de Meander op alle vlakken zeer goed scoort. En uit de antwoorden die Freddy tijdens de gemeenteraad gaf, viel af te leiden dat alles goed onder controle is.

Stilletjes het boeltje laten draaien zou ik zeggen en geen accidenten doen voor de volgende verkiezingen. Anders is het geen Tom De Bruyne meer, maar Tom Toast.

Een gemeente besturen is volgens mij hetzelfde als een bedrijf managen. En de kwaliteit van het bestuur heeft gevolgen voor elke inwoner. Dus kunt ge geen risico’s nemen met de samenstelling van de bestuursploeg. En jongeren een kans geven om partijpolitieke redenen is hier niet op zijn plaats.

En ik vraag mij af of ze de lijn gaan doortrekken. Zal Freddy Massart volgende verkiezingen nog op de lijst staan? Is hij daar nog goed genoeg voor?

Invallers

Jongeren moeten hun kansen zelf maken in de politiek. Daarvoor is het politiek. Bij kippen kunt ge wel eens een vreemd ei onderschuiven, maar dat geldt hier niet. Het klinkt natuurlijk wel goed, en in de voetbal kunt ge al eens de gok wagen. Maar in voetbal kunt de volgende match al weer uw opstelling veranderen.

Wat ik ook raar vind, is dat ik nooit kandidaat invallers op de gemeenteraad zie. In de voetbal zitten die op de bank, en zelfs als ze gekwetst zijn, volgen die alle matchen vanuit de tribune. Dat moet nogal een stoomcursus zijn wanneer die “jonge” politiekers hun kans krijgen.

Mijn punt is, wie een kans wil in de politiek, jong of oud, moet zich profileren tijdens de verkiezingen. Koekoekseieren zijn gevaarlijk voor uw huishouden.

Seniorengetto

Iets totaal anders: het getto genaamd Wilgenhof. Het wordt leeg gemaakt. Voor wie niet op de hoogte is: Het Wilgenhof omvat 22 seniorenwoningen, ingesloten in een stratenblok in de buurt van de Elst. Totaal verloederd. Maar de openbare bouwmaatschappij gaat het vernieuwen. Afbreken en hetzelfde neerpoten. Ze hebben waarschijnlijk de architect teruggevonden die het complex in de jaren zestig heeft getekend. Alleen sneuvelt het wijklokaal. Dat blijkt niet meer nodig te zijn.

Het blijft ook allemaal laagbouw. Omdat het voor senioren is. Ze hebben daar blijkbaar nog nooit van liften gehoord. Ik noem dat smossen met openbare ruimte. Ge kunt daar toch minstens drie bouwlagen voorzien? En gemeenschapsruimten maken? En 50 woongelegenheden realiseren?

Hanengekraai?

Maar goed, geen haan kraait er naar. En de gemeente wikt en de bouwmaatschappij schikt.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top