ROTZ ? WTF is ROTZ ?????????

Het vredegerecht is vertrokken uit Zele, en het gebouw was perfect voor ROTZ. Die zaten vroeger in de Rotstraat, maar dat was niet ideaal. En dus verhuisden ze naar het oude vredegerechtsgebouw.

ROTZ is een gemeentelijke dienstverlening  die een antwoord moet geven op opvoedingsvragen van ouders. Ze leveren niet altijd zelf de oplossing, maar zoeken uit bij welke dienst je terecht kan. Dat is geen overbodige luxe, want zeg nu zelf, wie  kent er alle voorzieningen? Wie is nog niet van het kastje naar de muur gestuurd?

Met een netwerk van 30 partners kunnen ze snel onderzoeken waar je terecht kan. Onder hun partners vind je Kind en Gezin, OCMW, de scholen, CLB, de apotheken, enzovoort.

Rotz is er voor ALLE Zeelse ouders. Dat belet niet dat er van uit de gemeente extra aandacht wordt gegeven aan de strijd tegen kinderarmoede. En dus op kwetsbare gezinnen. Maar elke ouder is welkom.

Er lopen speciale projecten, bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen. Maar niet iedereen weet dat. Sommige doelgroepen zijn immers moeilijk bereikbaar.

Er zijn ook ontmoetingsmomenten, voorlopig 1 keer per maand, waar je als ouder gewoon kan binnenlopen. Met of zonder problemen.

ROTZ is nog veel te weinig bekend bij de Zeelse bevolking. En nog minder bekend bij diegenen die er gebruik van kunnen maken. Daarom doen Marleen Verhas en het ROTZ team een warme oproep aan alle Beethoven-lezers om ROTZ bekend te maken bij kennissen die deze dienstverlening kunnen gebruiken.

En dat gaat om ouders die vragen hebben rond het opgroeien van hun kinderen. Ouders met financiële  moeilijkheden. Ouders met kinderen die problemen hebben op school. Ouders met administratieve problemen. Toekomstige ouders. En ga zo maar door.

De dienstverlening van ROTZ is gratis.

www.rotz.be  052 45 98 16 info@rotz.be  Markt 45 9240 Zele


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top