Een gelukkig nieuwjaar van Beethoven

Het Nieuwjaarsconcert

Vandaag kom ik weer eens op TV. Allé, dat hoop ik toch. Ze zullen tijdens het nieuwsjaarconcert toch wel één stukje van mij spelen zeker. Alhoewel, die van de familie Strauss hebben daar altijd wat voor. Indien ik er niet bij ben, is het een politiek spelleke. Nem.

Gemeenteraadsverkiezingen

Nog 22 maand voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik rijd nogal wat rond in Zele deze dagen, om 90 plussers te gaan bezoeken. Zie ik daar een reclamebord in een voortuin staan. Gelijk ze bij de verkiezingen overal zetten. Van een politieke partij dus. Ik dacht, die zijn er vroeg bij. Maar een eind verder zie ik er nog eentje staan. Maar daar staat ook nog een nieuwjaarsboodschap op. Dan heeft die eerste een affiche uit de verkeerde schuif gepakt denk ik dan.

Eerbetoon 90+

Ik ben momenteel bezig met een eerbetoon aan onze oudste burgers in opdracht van het gemeentebestuur. Toon had mij al voorspeld dat dit een leuke opdracht zou worden. En inderdaad, ik voel mij Mark De Block in ’t klein. Hoewel we wel dezelfde buikomtrek zullen hebben. Eerst komen onze senioren aan de beurt die nog thuis wonen. Ik heb enorm respect voor de mantelzorgers die het mogelijk maken dat deze mensen in hun eigen huis kunnen blijven. En ik ben verwonderd over de leuke gesprekken die je met deze mensen kan voeren. Je gaat altijd goedgezind buiten. Als je al buiten geraakt. Er liggen nu al een hoop uitnodigingen op mijn tafel om nog eens langs te komen. Een tip voor de scholen: een opdracht om eens een bejaarde te gaan interviewen. Twee vliegen in één klap. Beide partijen zullen genieten.

Freddy

Ik ga Freddy Massart missen in de gemeenteraad. Helemaal links aan de schepentafel. Meestal iets te laat, maar altijd bij de zaak. Ik heb dikwijls gedacht: “Nu hebben ze hem”. Maar dan komt hij als een ietwat verstrooide professor met een antwoord dat overloopt van dossierkennis. Het wordt een zware klus hem op te volgen. Want hij stopt. Pensioen.

Streepjescode

En onze burgemeester moet stoppen met vermageren. Dat is geen zicht meer. Stel u voor dat heel het schepencollege dat doet. Als ge dan een foto maakt, krijgt ge een streepjescode. Ik begrijp het, hij is beginnen lopen, en daar krijgt ge endorfines van. Dat zijn stoffen die uw lichaam aanmaakt, en waar ge u goed van voelt. In zijn functie kan dat nodig zijn, maar ge moogt niet overdrijven hé.

Oppositie

Aan de oppositie: ik hoop dat ik mijn wisselbeker, de buskruitbeker in 2017 geregeld kan toekennen. Voor losse flodders krijgen ze hem niet. En voor bisnummerkes ook niet.

Ik hoop dat Herman eens met iets nieuws komt. De laatste vergaderingen zegt hij alleen maar: “Ik heb dat in 2012 al gezegd”. Hoewel, zijn “omgekeerde processie van Echternach “ was een vondst. Maar ik heb geen beker voor stijl. Spijtig voor hem.

Hans Knop heeft een boek gekocht: “Hoe blijf ik kalm onder extreme  frustratie. Tien tips met oefeningen. Naar een manuscript van Jean-Luc Dehaene”. Johan van zijn kant is ingeschreven voor een cursus in de hondenschool: “Kwispelen zonder blaffen”.

Timothy heeft zich naar verluidt voorgenomen eens een freaky tussenkomst te doen in de gemeenteraad. Of Paola hem daarbij helpt weet ik niet. Maar ik ben curieus.

En wat verwacht ik van André???? Het is mij nog steeds een raadsel wat dat “samen uit, samen thuis” spelleke met Christian Gossey betekent. Tegen het einde aan van de gemeenteraad stappen die twee telkens tegelijk op. Dus nog voor de “fat lady” gezongen heeft. Ik zoek naar overeenkomsten, maar het enige dat ik tot nu toe vond is dat de ene in de ROTstraat woont, en de andere in de ZWARTE molenstraat. Maar dat kan het niet zijn. Ik denk dat die twee een eigen partij gaan vormen. Ik hoop alleen dat de naam van die partij dan geen combinatie  is van hun straatnamen.

En buiten categorie 

Francis De Donder nodigde Jef Van Driessche uit voor een gastoptreden in de boksclub: “Een harde mep op het juiste moment”. 

Gelukkig nieuwjaar

Ik wens mijn trouwe lezers (en ook alle andere Zelenaars) een gelukkig nieuwjaar.

PS: Ik had in de oorspronkelijke tekst verkeerdelijk Francis onder de oppositie gezet. Dat is natuurlijk een vergissing (en zonder bijbedoelingen).

Van harte,

Beethoven.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top