Er is een plek op mijne smoking…..

Mijne smoking….

Ga ik deze week mijn smoking uit de kleerkast halen, zie ik toch wel dat er een plek op is. Dat wordt droogkuis. Maar bij nader inzien ontdek ik nog een probleempje. Het is al een tijdje geleden dat ik nog een zo’n apepak nodig had. En ofwel is de smoking gekrompen, ofwel is mijn buik gegroeid. In alle geval, hij past niet meer. Kan ik hem misschien cadeau doen aan onze burgemeester. Die is zo vermagerd dat hij gans zijn garderobe moet vernieuwen. Die zal wel een smoking kunnen gebruiken.

Maar waarom dat kledijgedoe? Ik ben uitgenodigd op de vergadering van het schepencollege,  en wou in gepaste kledij komen. Maar nu wordt het dus T-shirt en jeans. Helaas maar het is niet anders.

De enquête

Mijn lezers herinneren zich ongetwijfeld de Beethoven enquête “En wa wilde gij?”. Er kwamen heel wat reacties binnen. Hoeveel precies blijft staatsgeheim, maar alleszins voldoende om 10 categorieën van wensen en opmerkingen te vullen.

Ik had beloofd de resultaten voor te leggen aan het gemeentebestuur in het begin van september. Dan is iedereen fris terug uit verlof, vol energie, en hopelijk met een open geest. Ik ben dan ook met mijn papieren ten gemeentehuize vertrokken, en heb onze burgervader aangesproken.

Die leest natuurlijk ook de gazet, en had al zoiets verwacht. Ik had een paar spikes geleend van mijn buurman. Kwestie van rap uit de startblokken te schieten, want die mannen hebben meestal niet veel tijd, en staan na luttele minuten meestal al met hun ene hand op de deurklink, en de andere uitgestoken om u te bedanken en nog een prettige dag te wensen.

Maar kijk, ik bespeurde al direct interesse, en zelfs wat nieuwgierigheid naar de resultaten. Ik heb dan maar uit respect voor het tapijt die spikes uitgedaan. En mijn verhaal op kousenvoeten gebracht.

De reacties surften over golven van verwondering en herkenning. Drie kwartier lang, want u had veel te zeggen. In alle geval, de burgemeester en schepen Guy De Roover waren het erover eens dat het volledige schepencollege dit moest horen.

Dus ben ik uitgenodigd om mijn verhaal te doen op de volgende vergadering van het Schepencollege. En wou ik mijn smoking aandoen… Jeans en T-shirt dus.

Het spreekt vanzelf dat ik op deze plek verder verslag zal uitbrengen. De resultaten ga ik ook pas na de vergadering van het schepencollege publiceren. Anders luisteren ze misschien niet meer.

Zele Feest.

Ondertussen wil Beethoven ook zelf niet aan de kant blijven staan zoals de spreekwoordelijke stuurlui aan wal. Een aantal mensen merkten op (opgepast: een tip van de sluier wordt opgelicht) dat er op de dag van de Roparun doortocht eigenlijk overdag niet veel te doen is voor gezinnen. Dat is bij mij blijven hangen. Meer zelfs, ik ben in de Carrefour  een pot creativiteit gaan halen, en die volledig opgebruikt. Daarna heb ik de resultaten van mijn denkwerk voorgelegd aan de burgemeester, schepen Hoogewijs en Lieve Van Cauteren, en zij zagen dat het goed was.

Het concept werd nog wat bijgeschaafd en preciezer geformuleerd, en schepen Hoogewijs heeft ondertussen haar goedkeuring gegeven. Meer zelfs, alle steun toegezegd. Waarvoor dank.

Er komt in 2017 in het Roparunweekend dus een nieuw initiatief bij om geld in te zamelen voor Roparun.  In een tent op de markt en onder de voorlopige werktitel: Zele feest.

Het initiatief bestaat uit verschillende onderdelen: De Kilometervreter, de Kjoe-r wandel- en fietszoektocht, een thema verkleedfeest en misschien een schlageravond. Alles omkaderd met eet- en drinkstalletjes.

De Kilometervreter is een wielerwedstrijd op rollen met sponsoring. De organisatie zorgt voor de sponsoring, de deelnemers malen de kilometers. Wielertoeristen (maar ook anderen) kunnen hier niet alleen hun talent inzetten voor Roparun, maar ook een hoofdprijs wegkapen.

De Kjoe-r wandel- en fietszoektocht is een nieuw concept, waarbij alles gestuurd wordt door QR-codes (die vierkante blokjesbarcode). Je hebt alleszins een smartphone nodig. Deze activiteit is vooral gericht op gezinnen met kinderen en grootouders.

Alles staat nog in de steigers, of beter, de steigers zijn besteld. Maar….. u las het eerst hier. Binnenkort geven we meer détails. Er zullen ook nog oproepen komen voor diegenen die als vrijwilliger willen meewerken aan dit project. Dit project biedt ook kansen voor studenten marketing en communicatie om ervaring op te doen.

Ik ga mij nu voorbereiden om al jullie wensen uit de enquête in een presentatie van een half uur te proppen voor onze bewindslieden.

Tot later.

 

Dienstmededeling: u kan bovenaan deze pagina inschrijven om een seintje te krijgen via email wanneer er nieuwe Beethoven-teksten beschikbaar zijn. U hoeft alleen een email adres in te vullen. U krijgt dan een email waarop u uw inschrijving kan bevestigen. De inschrijving is volledig gratis, en zal dat ook blijven. De lijst met email adressen wordt enkel en alleen voor dit doel gebruikt, en zal nooit ofte nimmer worden gedeeld met anderen. U hoeft niet te vrezen dat uw inbox wordt overspoeld met ongewenste mail.
Geïnteresseerd in onze schrijfsels? Neem dan even de moeite om in te schrijven.


Een reactie op “Er is een plek op mijne smoking…..
  1. conny schreef:

    heel aangename tekst om te lezen, Beethoven op zijn best.

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top