Er komt een nieuw containerpark in Zele!

Eerder dit jaar lanceerden we op deze plaats een enquête onder de naam: “En wa wilde gij…?”
In totaal kregen we 69 antwoorden binnen. Toch wel een symbolisch aantal… We puurden daar 83 voorstellen uit, en groepeerden die in 10 categorieën. Ik heb die punten reeds aan het schepencollege voorgelegd, en hun reactie is in het volgende verwerkt.

Algemene ingesteldheid.
Er zijn nogal wat mensen die vinden dat het internet en Facebook positiever moeten worden gebruikt. De Zelenaar moet ook wat vrolijker worden. Er zijn tenslotte al azijnpissers genoeg. Ik weet dat er mensen zijn die zich aan dit laatste storen, maar indien ge zelf weet dat ge dat hebt, waarom gaat ge dan niet naar de dokter? Daar zijn zetpillen voor.
De gemeente wil haar nieuwe Facebookpagina ook in die zin leuk houden, en enkel gemeentelijk nieuws, evenementen, tips en acties toelaten.

Communicatie.
Er is vraag naar meer communicatie vanuit het gemeentehuis. Die communicatie is er wel, maar ze bereikt de Zelenaar niet. Een affiche hangen op het kerkhof voor een vioolconcert zal niet veel volk trekken. Behalve natuurlijk rond 2 november, maar de rest van het jaar valt die reclame in “dooiemans” oren.
De gemeente is echter op de goede weg. Het openen van een Facebookpagina is daarin een mooie zet. Ik raad iedereen aan om die pagina bij zijn favorieten te zetten. Zoek in Facebook naar “Gemeente Zele”. Indien alle verenigingen hier hun aankondigingen zetten is dit een prachtig kanaal. Er mag geen commerciële reclame op, en ook geen politiek. Een filmpje over een burgemeester die van deur tot deur gaat, zal je er dus niet op vinden.

Feesten.
De Zelenaar vindt Roparun fantastisch, en lust meer van dat. Feesten dus. Dat kunnen we natuurlijk alleen toejuichen, Bourgondiërs als we zijn. Zelf zijn we met Alanka een nieuw gezinsvriendelijk evenement aan het opzetten ter gelegenheid van de doortocht van Roparun. Je kan ons trouwens een groot plezier doen door te klikken op “Vind ik leuk” op de link van Alanka in de linkerkolom van deze pagina.

We krijgen hiervoor ondersteuning van het gemeentebestuur. En die steun kan iedereen krijgen die in Zele iets wil organiseren. Effe Toon bellen….
Toon zit nu wel aan de andere kant van de wereld, in Australië. Een maand lang. Om te lopen. Ik vrees dat hij na die maand nog een weekje zal moeten rusten. Bij mij zou dat alleszins het geval zijn. Maar we zullen het recupereren noemen. Dat klinkt beter, zoals in het gezegde: De directeur bestudeert de krant, en de bediende zit de gazet te lezen.
Maar er zijn al veel feesten, alleen is niet iedereen altijd op de hoogte. Hoewel ze zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld de Vlaschaardfeesten, de Dulle Dagen op Heikant, het wijkfeest op Huivelde en ga zo maar door.
Ook hier zou ik willen stellen: organisatoren, publiceer ze op de gemeentelijke facebookpagina. Dan kan iedereen ze aanklikken als “Geïnteresseerd”, en Facebook herinnert je wel wanneer het er aan komt. Nooit meer een feestje vergeten!
Overigens wil ik hier een beetje reclame maken voor Roparun. Het thema voor volgend jaar wordt gekozen op 26 november vanaf 19.00 uur in de gemeenteschool tijdens de traditionele kaas- en wijn avond. Iedereen is daar welkom. Inschrijven op de website van de Kloddelopers.

Groenvoorziening.
Op onze enquête kregen we veel vragen naar uitbouw van bossen en parken. En men wil dat de gemeente pakjes zaad uitdeelt aan alle gezinnen.
Dat zaad uitdelen zien de schepenen niet direct zitten. Dat kan ik begrijpen. Er zou in de koffiehuizen nogal gemonkeld worden. Mariette die aan Marie vraagt: Van wie hebde gij uw zaad gekregen? Van de burgemeester of van een schepen? Nee, ik zou dat ook niet doen. Maar ze delen momenteel wel gratis krokusbollen uit. Op het gemeentehuis. Met die krokusbollen kunt ge alleen pret maken over de kleur. Het zijn er vooral blauwe. Er waren er geen oranje in voorraad schijnt het.
Over bossen en parken is er wel nieuws. Het gemeentebestuur is volop aan het onderhandelen om het bos aan het oprittencomplex van de E17 op een veilige manier open te stellen. Ik hoop dat dat betekent dat ze er een hoge afsluiting rond gaan zetten met één poort. Dan kunt ge de kinderen erin loslaten zonder verkeersgevaar. En ik bedoel echt loslaten. Dat is daar een wildernis, en volgens mij hebben de jeugdbewegingen juist dat nodig. Niet aan elke boom schuimrubber hangen om schrammen te vermijden. Dus veilig ontsluiten: ja, maar laat een beetje onveiligheid om het spannend te houden.

Infrastructuur.
Zele heeft geen zwembad, en dat zal er ook niet komen. Het gemeentebestuur oordeelt dat er reeds voldoende mogelijkheden zijn in de onmiddellijke buurgemeenten. Bovendien worden scholen door de gemeente financieel ondersteund om zwemmen mogelijk te maken.
Een aantal mensen stelden de vraag waarom er alleen maar sociale woningen worden gebouwd. Dat heeft een negatieve invloed op de gemeentefinanciën.
Blijkt dat het gemeentebestuur zich hiervan bewust is, en dat er in de verkaveling Smeiersberg bewust geen sociale woningen zijn gebouwd. Er komen wel sociale woningen bij in de Scoutsstraat.
Er zijn ook veel opmerkingen over een tekort aan vuilnisbakken op straat. Eigenlijk klachten dat ze altijd vol zijn. Het gemeentebestuur wil er geen bijzetten, omdat dat aanleiding geeft tot sluikstorten. Maar er is afgesproken met IDM dat de bestaande sneller zullen worden geledigd. Toch een verwittiging voor de madammen die na het eten van een bruine haring hun afval in een plastieken zakje doen, en dat liever droppen in een openbare vuilnisbak dan in hun eigen container: er komen veel camera’s in het centrum. Ik zou een motiliummeke bij mijn haring slikken om de boete te verteren.
Een veel voorkomende opmerking is dat ge op het containerpark niet voor alles terecht kunt. Iedereen is wel al eens teruggestuurd met één of ander niet toegelaten product. En dan staat ge daar. Dan kunt ge kwaad worden op de mensen die daar werken, maar die kunnen het ook niet helpen. En ik vind dat die hun werk goed doen. Ik kom daar geregeld, en die mensen zijn altijd correct, behulpzaam en vriendelijk. Het probleem is echter dat er te weinig plaats is om alles te kunnen aanvaarden.
Daarom is er in het bedrijventerrein Wijnveld een nieuw en groter containerpark ingepland. Ze zijn daar hard bezig met de aanleg van de wegenis op het Wijnveld. Dus dat kan niet lang meer duren. Een laag beton, een afsluiting, en ge hebt een containerpark. Waar ge met alles terecht kunt. De sluikstorters onder ons hebben binnenkort geen excuus meer (al hebben ze dat nu natuurlijk ook niet).

Tot zover de eerste vijf punten. Er komt nog een tweede aflevering, onder andere over verkeer en politie.

 


Een reactie op “Er komt een nieuw containerpark in Zele!
  1. christiaens rudi schreef:

    waarom kopen ze dat stuk grond naast het containerpark niet om te vergroten , het ligt er al sinds het begin !!

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top