Ik betaal die schandalige belasting op sigaretten niet meer.

Rookstop???

Inderdaad, ik zou gewoon kunnen stoppen met roken. Dat heb ik al een paar keer gedaan. In feite stop ik elke dag… Voor het slapengaan.

En ik heb in het verleden ook al mijn sigaretten in het buitenland gehaald. Gewoon uit rancune. Het is niet mooi, maar soms zit dat schijnheilig gedoe mij te hoog. Altijd maar campagnes tegen roken, op de duur voelt ge u een paria. En ik zie nooit cijfers verschijnen over hoeveel taksen die rokers jaarlijks betalen.

Ik damp, Gij dampt, Wij dampen. Of voor coole gasten: VAPEN.

Om niet mijn 50ste rokersverjaardag te moeten vieren, ben ik dus overgeschakeld op dampen. Je hebt dan geen last meer van de teer. En na 14 dagen voel ik dat al. ’s Morgens vooral….

Ge moogt dat ‘natuurlijk’ nog niet binnen in een café doen. Maar dat is maar goed ook, want de beste sociale contacten leg je toch buiten onder het genieten van een trekje. Ik ken madammen die binnen in het café méér reuk verspreiden, maar dat geheel ter zijde.

Ik ben overgeschakeld na een gesprek met een bevriende dokter. Een orthopedist. Die had voor zichzelf een klein onderzoek gedaan, en stelde vast dat dampen niet direct gezond is. Maar alleszins duizend keer minder schadelijk dan een sigaret. Vanwege de teer, zie je. En Chris Gossey van de gemeenteraad had het mij ook al aangeraden.

Doen dus!!!

Geen reclame toegestaan.

Maar onze politiekers zien dat weeral anders. Dat er geen reclame mag gemaakt worden voor sigaretten, daar kan ik inkomen. Kankerverwekkend.

Voor dampen mag dat dus ook niet. En dus kan je via internet het gerief niet kopen. Moet je naar de winkel. Omdat er in de aroma’s nicotine zit. Je kan ook aroma’s zonder nicotine krijgen. Maar nee, geen reclame.

Ik kan zeggen, na veertien dagen heb ik meer asem, hoest ik vrijwel niet meer, en het smaakt verdorie beter (ze hebben ook whiskysmaak…).

Eén verwittiging echter: koop zo’n toestelletje niet zomaar uit het rek. Laat je uitleggen hoe het werkt, hoe je de vloeistof er in doet, hoe je het wattage instelt. Dat duurt een kwartiertje, maar is onontbeerlijk. Krijg je de uitleg niet, dan garandeer ik je dat je zal zeggen dat het ding niet werkt. Ikzelf kreeg overvloedige instructies in een winkel, waarvan ik de naam hier niet ga noemen. Maar wie “damp winkel” in het Engels vertaalt heeft dat ook niet nodig.

150 euro winst per maand.

En financieel heb ik ook al winst. Iemand die één pakje per dag rookt, kan hiermee volgens mij 150 euro per maand besparen.

Dit artikel is opgedragen aan mijn goede vriend Jan Met De Pet. Derop en derover Jan…..

Wie meer info zou wensen, kan mij altijd een berichtje sturen. dvandevyver@gmail.com


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top