Wie charmeert wie?

Laura

Wel, ik geef het toe. Ik heb grote bewondering voor Laura Tesoro. Ik word blij wanneer ik dat meiske zie. Ze zit vandaag bij Lieven Van Gils. Voor het Eurovisie-songfestival. En daarom staat de TV daar ook op afgestemd. Ik ben aan het schrijven, en als achtergrond gaat dat wel. En wanneer ik even naar het scherm kijk, is het alsof ik naar het Eurovisieblote tietenfestival kijk. Alhoewel, de laatste was precies een kruising tussen Pippi Langkous en een overjaarse kerstboom.

Bombardier

Maar zonder Laura interesseert mij dat eigenlijk niet. Ik heb zitten nadenken over de vraag of politiekers wel nadenken. Bombardier bouwt af. Schandalig, driewerf schandalig zie ik in het nieuws de toptsjeven roepen. De NMBS heeft treinen gekocht, die in België zouden worden gebouwd. Maar er zitten natuurlijk weer gaten zo groot als een kerkdeur in dat contract. Bombardier mag die treinen ook elders bouwen, als de kwaliteit even goed is. Wie zit daar in godsnaam aan het stuur? Een simpele werknemer die zo’n stommiteiten uithaalt, kan in alle stilte zijn C4 afhalen. Een minister van werk niet. Die roept schandaal.

En Zele?

En dan vraagt ge u af hoe dat op lokaal vlak zou zijn. Zouden die mannen (en vrouwen) nadenken voor ze iets doen? Ze zouden moeten, want volgend jaar moeten ze u en mij overtuigen voor de volgende kiesronde. Ik weet het niet. Als ge ze bezig hoort in de gemeenteraad kunt ge niet anders dan vrezen.

Spindokters

Maar misschien zitten er in donkere kamers wel andere mensen wel de strategieën uit te denken. Spindokters noemen ze dat. En waar zouden de Zeelse spindokters mee bezig zijn (als ze al bestaan)?  Ik denk dat één van de belangrijke punten zal zijn: Wie krijgt de stemmen van onze Zeelse burgers met Turkse roots? Onze burgemeester is al lang geen PapaTurk meer.  De strijd ligt dus open. En het is niet eenvoudig. Sedert de “kwajongensstreken” in de Meridiaan is er een breuklijn in de Turkse gemeenschap naar boven gekomen. Ge kunt dus de bal serieus verkeerd slaan in uw keuze van de activiteiten die ge bezoekt. Moskeebezoek of een vriendschapsbrunch? Hoe gaan ze dat interpreteren? Er kunnen er u veel scheef bekijken. En overal naartoe gaan zou wel eens een averechts effect kunnen hebben. En u scheef bekijken is wel leuk bij de volgende Roparun, maar de verkiezingen zijn nog iets te veraf.

De Sporthal

En de sporthal. Geraakt ze af voor de verkiezingen? Ik weet het niet. Maar de spindokters zullen nu ook wel al een strategie ontwerpen voor beide eventualiteiten. De meerderheid kan zeggen: Liever een sporthal die volledig in orde is, maar wat later. De oppositie gaat zeker en vast zeggen: Ze klungelen maar wat aan, en krijgen niets af.

En zo zijn er nog een aantal dossiers.

Ik vraag mij ook af wie die schimmige figuren achter de schermen zijn in Zele.

Maar wat ik zeker ga doen, is koppen tellen op de Multiculturele Feesten van 25 en 26 mei.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top