Vrouwen aan de top……….

Maggie De Block en haar promotiemachine

Ik zag in Zeels Nieuws een link naar een artikel over Maggie De Block, onze blauwe bewindsvrouw, en ik ergerde mij blauw. Wat is dat met de vrouwen aan de top van Open VLD? En ik zeg bewust niet topvrouwen. Volgens mij is er daar een virus bezig hun beoordelingsvermogen aan te vreten.

Zeg nu zelf, er zouden meer middelen en personeel komen door de ziekenhuizen te forceren samen te werken. Er staat letterlijk dat u verder zou moeten rijden voor complexe ingrepen. En als voorbeeld staat er dat drie ziekenhuizen samenwerken om één materniteit te maken. Is er nu één dienst waar de complexiteit minimaal is, en waar in principe 90% van de patiënten zelfs niet naar het ziekenhuis zouden moeten?

Boerenbedrog

Puur boerenbedrog is het. De dienstverlening in de ziekenhuizen zal niet beteren. Het worden fabrieken waar u een nummer bent. Geen patiënt met een klacht, maar een geval van buikloop. Want Maggie eist maar van alles, maar terwijl ze weet dat ziekenhuizen al jaren te weinig middelen krijgen van de overheid, wil ze nog wat besparen in de plaats van een correcte subsidiëring te voorzien.

Dat krijgt ge natuurlijk wanneer een huisarts ineens verantwoordelijk wordt voor de ziekenhuizen. Het zou een reële besparing zijn om voor een patiënt die levenslang een bepaalde medicatie moet nemen, niet elke maand naar de huisdokter te sturen voor een voorschrift. Dat zou al veel nutteloze consultaties uitsparen. Of samen met collega’s in de regering het verplichte doktersbriefje bij één dag afwezigheid af te schaffen.

Homo’s en bloed

En dan de klucht met de homo’s. Ze mogen nu bloed geven. Ze moeten wel verklaren dat zij één jaar lang geen seks hebben gehad. Als dat geen verkiezingsstunt naar de holebi’s is. Ik weet het, de kans op seropositiviteit is bij homo’s 1 op 20, bij hetero’s 1 op 5000. Weet ge wat ik dan denk? Wanneer ik bloed krijg in het ziekenhuis heb ik 1 kans op 5.000 dat ik HIV besmet wordt. Moest de loterij zo’n kans geven, ik zou nogal lotjes kopen.

Want gezien de incubatietijd kunnen ze niet op tijd op een correcte manier het bloed screenen. Er dringt zich dus een sluitende procedure op, voor alle bloeddonoren (voor wie ik het grootste respect heb).

Mevrouw De Block, indien er een persoon van de homofiele overtuiging per toeval die ene wilde nacht vergeet, of gewoon liegt, kan het zijn dat mijn kans op HIV door bloedtransfusie ineens naar 1 op 20 stijgt. En dat komt u plechtig verkondigen als een hoogtepunt in uw beleid.

Uw schermvullende aanwezigheid in de media zal u de nodige stemmen opleveren. Dat is zeker. Alleen begrijp ik het niet.

Rutten en cafépraat.

En over mevrouw Rutten ga ik het niet meer hebben. Die is haar eigen Ronde van Vlaanderen aan het rijden. Maar ik denk dat ze ondertussen alleen nog maar in cafés komt, gezien haar uitspraken de laatste tijd.

 

P.S. Ik werkte 30 jaar in de directie van een ziekenhuis. Nu niet meer, en nu kan ik zonder vrees mijn gedacht zeggen.


2 reacties op “Vrouwen aan de top……….
 1. Renaat schreef:

  Da’s er “poef” op !

 2. De leenheir linda schreef:

  Er zijn geen zekerheden Meer.
  En geen hoop op beterschap!
  Je krijgt de indruk dat ze van je AF willen zodra er kosten aan komen…….
  Arm vlaanderen…..

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top