Ik kom naar Zele, kunt ge daar parkeren????? Hoezo NEE?

Ik wou mijn naam Beethoven eens eer aandoen. Ik belde naar de Wiener Philharmoniker (ik ken die mannen nog van toen ik in Wenen woonde), en vroeg of ze niet eens naar Zele wilden komen. Optreden in de Wiek. Ze wilden wel, maar ze vroegen: Kunt ge daar vlot parkeren?

Die evolueren ook met hun tijd vind ik. Honderd jaar geleden wilden ze alleen komen indien er genoeg drank was….

De Wiek heeft geen parking. Nu nog wel even, maar de beschikbare parkeerruimte wordt binnenkort ingenomen door een nieuw sportcomplex. En zoals het er nu naar uit ziet, komt daar geen parking onder. Ik vind dat verkeerd.

De groene zielen, de wereldverbeteraars, de overjaarse hippies, de fietshandelaars, de salonsocialisten, de schoenverkopers, allen zullen zij mij toezingen: Kom dan met de fiets of te voet.
Dan heb ik al direct een koor.

Ik rijd met een oud VW busje. Ik heb dat overgekocht van een ouwe Zelenaar met aziatische roots wiens kinderen allemaal de deur uit zijn. Hij rijdt nu jaarlijks naar het vaderland met een dikke BMW.

En met mijn VW busje wil ik parkeren waar ik moet zijn. Met vrouw en zes kinderen. En waarom zou dat niet mogen?

Stel u voor dat ik aan die fietsers die naar de Wiek willen zeg dat ze hun fiets aan de St. Ludgeruskerk moeten stallen, en vandaar te voet naar de Wiek moeten gaan? Wij nemen het voor normaal dat wie met de auto dichtbij wil komen, een VIP arrangement moet hebben.

En met de fiets: zelfs indien er een fietsenstalling achter de sporthal komt, 100 meter van de ingang, zult ge nog uw benen breken over omgevallen fietsen om die ingang te bereiken. Ze zijn niet allemaal zo gedisciplineerd als de spreekwoordelijke Siegfried. Een ondergrondse parking bevat ook een degelijke fietsenstalling.

En de voetgangers: tot onze spijt is er geen schoenenstalling voorzien, het is geen moskee.

De ploegbaas in het parlement van de groenen, de heer Calv o ja, dat is zijn naam, zou eens moeten bedenken dat het rondrijden om een parkeerplaats te vinden, nog het meest van al vervuilt. Met al dat optrekken, stoppen, rondkijken, wachten tot er eentje vertrekt.

Er wordt gezegd dat Zele niet rijp is voor ondergrondse parkings. Moeten we dan wachten tot Zele rot is? Regeren is vooruitzien, als er niet eerst iemand een ei legt, zullen er nooit kippen komen. Zal mij worst wezen of er eerst een kip of een ei was. Ik wil maar zeggen, indien er goed bereikbare infrastructuur is, zal ze terdege gebruikt worden. Wanneer er deftige sportinfrastructuur is, zal er meer gesport worden. Hoe kunt ge nu weten dat de Zelenaar geen ondergrondse parking zal gebruiken, als er geen zijn.

De kans is historisch. De plaats is er. Er staat nog niets. De rente staat laag, lenen kost niets. De Zandberg kan een attractief, levend en bruisend plein worden.

Een ondergrondse parking betaalt zichzelf terug. Ik zou VIPPS tickets verkopen voor elke activiteit in de Wiek, of VIPPS abonnementen voor sporters. VIPPS staat voor Very Important Person with Parking Space. Een ticket met een parkeerbonnetje erbij.

In de cafetaria: Zijt ge hier goed geraakt? Ah ja, ik heb een VIPSS ticket, da’s evident hé.

Een gemeente die vooruitziet zorgt voor aangename pleinen en goede bereikbaarheid. En steekt de auto’s onder de grond. Dat vind ik goed bestuur… en Zele verdient dat.

En nog een laatste bedenking: alles gaat voorbij. Ook de banbliksems op de auto. De Dolle Mina’s hebben hun verbrande BH’s ook al vervangen door een exemplaar uit de collectie van Muriel Scheire. Tot mijn spijt, tot mijn grote spijt ….

 

Beste lezer, de burgemeester luistert. Wil jij je stem laten horen, vul dan deze enquête in. Het zijn maar 3 korte ja/nee vraagjes. Doen!!!!
[os-widget path=”/dvandevyverzele/een-sporthal-zonder-parking” of=”dvandevyverzele” comments=”false”]


2 reacties op “Ik kom naar Zele, kunt ge daar parkeren????? Hoezo NEE?
  1. Renaat Vehent schreef:

    Patrickske wil nog gauw even scoren voor hij er de volgende keer niet meer bij is (of zijn de Zelenaars nu écht zot) én hij zijn opvolgers met “het zeutje” laat zitten. Zij zullen er dan ook een zooitje van maken en hun opvolgers met ………………(inderdaad) ; en zo hobbelen we maar verder zonder dat er ooit iets fundamenteel verandert ; voor zover dat soms moet, want niet alles uit het verleden is slecht, en ’t is niet omdat iets oud is dat het waardeloos is (ook ideeën). We willen allemaal té modern doen zonder te beseffen dat ge géén snelle sprint kunt rijden als je géén stuurvaardigheid hebt. Had men indertijd niet dwars gelegen omdat het Aviel was, dan hadden we nog steeds een zwembad gehad en mochten we af en toe verkeerd door de Kouter rijden 🙂 ! Ach……ik word oud en ’t word nooit meer zo plezant als vroeger in Zele !

  2. Freddy Van Acker schreef:

    de ideale oplossing om het parkeerprobleem hier te Zele op te lossen

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top