Ik werd wakker met een houten kop….

Ik werd wakker met een houten kop. Niet moeilijk. In mijn dromen was ik getuige van de eerste fractievergadering van het nieuwe kartel. Vlakaf N-VA. Duidelijker kan het niet zijn. Hoewel…

Ik hoop nu maar dat ik in mijn dromen niet alle partijen zal afgaan. Maar indien het zo is, zal ik u het verhaal doen. Te beginnen met Vlakaf N-VA.

Lijstvorming

Het eerste punt van de dagorde was de lijstvorming voor volgende verkiezingen. Herman stelde voor om te ritsen. Gelijk in het verkeer. Hoffelijk en efficiënt. Maar dat geeft een probleem. Niet dat ze niet hoffelijk zijn, het zijn nog wittebroodsweken. Maar er is maar één laatste plaats op de lijst. Herman wou zoals vorige keer daar staan. Dat bracht hem geluk. Maar Freddy wil ook lijstduwer zijn. Hoe kunt ge nu anders eerst uit de politiek stappen en dan terug op de lijst staan? En wat gaat er gebeuren wanneer hij toch verkozen is? Tenslotte had hij in 2012 de meeste voorkeurstemmen van het hele kartel. Dat begrijpt Herman. Hij zal op de voorlaatste plaats staan. Tenslotte weet hij zelf dat hij geen kans maakt om burgemeester te worden. Freddy daarentegen…..

Meestal gaat de discussie over de eerste plaats op de lijst.  Dat is hier niet het geval. Miranda heeft tijd vrijgemaakt om zich met Zele bezig te houden. Vorige keer was ze verkozen, maar liet haar plaats aan een opvolger. Tenslotte had ze met haar echtgenoot toch een spreekbuis. Nu heeft ze dus tijd…

Den Herman zal dus nu zelf moeten nadenken over ideeën. Hij zal wel iets vinden bij de N-VA afdelingen uit andere gemeenten. Spieken is mijn specialiteit zegt hij, ons Miranda zegt altijd…. Van waar ken ik dat zinnetje? Uit Samson en Gert?

Voldoende kandidaten

Het probleem dat zowel N-VA als Zele Vlakaf hadden om een volledige lijst te vullen is door de kartelvorming opgelost. Gelukkig moeten ze niet verder op zoek naar kandidaten in de Zeelse café’s en rusthuizen. Maar beide partners moeten dan wel zorgen dat er niet te veel volgelingen de kudde verlaten. En zeker niet nadat ze verkozen zijn, zoals de Chris Gossey het hen vorige keer lapte. Er zijn kapers op de kust. Er doen geruchten de ronde dat er een nieuwe partij in de maak is. Die zou “Donder en Bliksem” heten.

Ik denk dat Tom op de tweede plaats zal staan. Tom en Miranda hand in hand naar de kiezer. Tom moet stemmen halen. Want hij is nu 4 jaar geprepareerd om OCMW voorzitter te zijn, het zou spijtig zijn moest dat voor niets geweest zijn. Akkoord, het OCMW zal niet meer als aparte entiteit bestaan, maar dan zal er wel een schepen voor zijn zeker?

Het is logisch dat het stamlokaal de Promesa  of de Shamrock wordt. Alhoewel Timo dat niet graag heeft dat ze naar de Promesa komen. Dan moet hij altijd garçon spelen, juist op de momenten dat ze beslissingen nemen. Dan hebt ge ook niet veel te zeggen.

Respect voor het bestuursakkoord.

Ze komen overeen dat ze het bestuursakkoord tot de laatste dag gaan respecteren. En Luc niet ambeteren met vragen in de gemeenteraad over de markt of het onderwijs. Serdar mag wel worden aangevallen, anders heeft Herman niets meer te doen. Ik vind het spijtig dat er rond het nieuwe skatepark geen vlaggenmasten zijn voorzien. Dan konden we in de gemeenteraad nog eens discussiëren waar de Turkse vlag moet hangen, en hoe hoog.

En vragen stellen over routinedingen. De burgemeester aan de tand voelen. Gelijk Tuur de laatste keer. Dan komen er toch altijd zaken naar boven die we nog niet wisten. En kennis is macht. Er worden begot meer vragen gesteld door leden van de meerderheid dan door leden van de oppositie. Misschien moeten we de dossiers eens gaan inkijken voor de gemeenteraad. En kijken of er genoeg adviezen  in zitten. Daar kunt ge altijd mee scoren.

Overloperij?????

En dan volgde er een bizar ritueel. Iedereen stond recht. En de voorzitter van de vergadering zei: Dames en Heren, we gaan hier iets goed van maken. Iedereen die in ons project gelooft, en dit zal steunen tot en met de verkiezingen, steekt nu zijn hand op. En ik zag er een die zijn handen in zijn zakken stak. En van het verschiet schoot ik wakker met een houten kop.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top