Op de bestuursvergadering van CD&V

Alle mensen dromen. Alleen weet je dat meestal niet. Indien je plots wakker wordt in een bepaalde fase van het dromen, herinner je je wel dat je droomde. En soms weet je nog wat je gedroomd hebt. De laatste tijd heb ik dat geregeld voor. Ik zat verdorie deze nacht in de bestuurskamer van CD&V Zele. Voor een verslaggever een buitenkans.

De website

Het eerste punt op de agenda was de actualisatie van de website. Er werd overgeschakeld van een magazine naar een nieuwsbrief. Maar op de site is er bij het magazine zelfs nog geen vakje voor 2017. Dat ziet er uit alsof we niets meer te zeggen hebben… Misschien gewoon weglaten die rubriek?

De aankoop van een nieuw klavier wordt goedgekeurd. Want we hebben last met de ampersand. Dat is dat teken tussen de CD en de V: &. Op het huidige klavier is dat niet te vinden, en wat onze redacteur daar dan van maakt zal ook geen schoonheidswedstrijd winnen.

 

Akkoord, de ampersand wordt ook wel het et-teken genoemd, maar ik vind dit niet schoon.

En de foto’s bij “wie is wie” zijn aan vernieuwing toe. We staan daar nog allemaal met een peper op, en de één houdt die al beter vast dan de andere. Het “WIJ” moet in de foto’s worden geïntegreerd. Nu dacht ik laatst dat het logo hieronder voor “WIJ” stond. Maar dat staat voor bruggenbouw. Ik had er de W van Wij in gezien.

Nog een geluk, want kunt ge u al voorstellen dat ze allemaal op de foto zouden staan met dat logo boven hun hoofd? De mensen zouden denken dat het driekoningen waren.

Nu, die foto’s zijn aan vernieuwing toe. En wil er eens iemand iets schrijven over de seniorenwerking? Het is alsof die niets doen. Of dat ze niet van belang zijn. Als Zuhal dat ziet hebben we weer een demirken aan de hand, en dat is niet zo leuk als een saganneken.

Werk aan de winkel dus, en het moet vooruit gaan, want anders hebben we voor niets op de jaarmarkt gestaan.

De gemeenteraad.

Het tweede punt is de voorbereiding van de volgende gemeenteraad. We moeten zeker de burgemeester forceren om een datum te geven voor onze zorgparkings. Hij heeft een maand tijd gehad om een planning op te maken.

Zelf moeten we nog een drilsessie voor partijdiscipline organiseren. Het roepen en blaffen blijft voorbehouden aan Johan. Andere gemeenteraadsleden mogen wel eens schamper doen, maar moeten zich onthouden van luidruchtige gedragingen. En zeker wanneer het in samenzang is met coalitieleden.

Zeker ook niet vergeten te vragen of die ambtenaar al genezen is. Dan kunnen ze toch eindelijk wel eens gaan deelnemen aan dat mobiliteitsproject. Anders moeten we zeggen aan de Zelenaars dat de treinen niet meer gaan stoppen in Zele. Dat is wel tijdwinst voor de NMBS, maar daar schieten wij niet mee op.

Tuur mag verder gaan op zijn élan. Vragen stellen waarop ze niet zijn voorbereid. En Avierkes vragen.

Op zondag 23 april is er een fietstocht voor alle gemeenteraadsleden naar Avermaat. Die werken liggen ons nauw aan het hart, en we hopen dat alles nu goed loopt. Elk lid interviewt minstens twee inboorlingen.

Jos moet Sabine in het oog houden. Neen, niet de schepen, de weervrouw. En als die regen voorspelt efkens op het Julie Billiaertplein gaan poolshoogte nemen over de plasvorming. Dat bootje hoeft niet meer, een meetlatje is voldoende.

En Pieter: niet vergeten te vragen aan de jeugdraad of er nog iets op hun lever ligt.

Zou dat er in het echt ook zo aan toegaan?

 

 


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top