No Sweat, No ………………

Een held op sletskes?

Dat is al verschillende keren dat ik op de Lokerenbaan voorbij kom, en dat ik de burgemeester zie vertrekken of toekomen. En dat is altijd langs de garage. Nu dacht ik dat dat was omdat hij daar zijn schoenen wisselt voor zijn sletskes. Ge weet wel, om de pantoffelheld uit te hangen. Maar de laatste keer zag ik dat er misschien een andere reden is. Er hangt daar zo’n plakkaat van Club Brugge, met hun slagzin “No Sweat, No Glory”. Alleen heeft er iemand het woord “Glory” overschilderd. “Seks” staat er nu. En meteen is het duidelijk waarom onze burgemeester zoveel “culture physique” doet.

Spreekuur on the move.

En hij gaat daar ver in. Althans in mijn dromen. Vannacht droomde ik dat ik op het Schepencollege zat. Vermomd als een portret van een vroegere burgemeester. Maar die portretten hebben ook luisterende oren. Ik kon dus alles volgen.

En er is een nieuw project. De spreekuren van de burgemeester worden afgeschaft. In de plaats daarvan gaat de communicatiedienst van de gemeente zijn loopschema publiceren. En gezien hij toch nooit in het bos gaat lopen, maar omwille van zichtbaarheid aan stratenloop doet, kunt ge uw vragen stellen tijdens zijn ronde van Zele. Binnenkort krijgt elke Zelenaar een vlagske in de bus. Ge moet u op zijn route zetten, en met dat vlagske zwaaien. Dan stopt hij, en kunt ge uw vraag stellen. Het voordeel is dat hij u ademloos zal aanhoren. Maar trek het niet te lang, anders kan hij terug praten. En dan luistert hij niet meer.

Schepen Roosenboom vindt het een goed idee, maar zelf moet hij nog een trainingsprogramma volgen. Anders is zijn actieradius beperkt tot de markt. En voor schepen Hoogewijs is dit systeem niet toepasselijk. Die is beroepsmatig teveel gewend dat haar klanten niet veel zeggen.

Een trottinet op het skatepark.

Ge moet ook niet verschieten als ge de Serdar met een trottinet ziet rondkarren. Het skatepark is wel al open, maar de officiële opening is voor volgende week. En zo’n park kunt ge moeilijk met een lintje openen. Hij moet zelf een toerke doen. Een skateboard is uitgesloten. Hij heeft nogal problemen met het behouden van het evenwicht. Rolschaatsen kan hij ook niet. Dus bleef er een trottinet over. Op een weekske kan hij dat wel leren. En hij blijft dan toch al met één voet op de grond.

Shamrock ofte klavertje vier

Schepen Luc Raman is sedert de kartelvorming gebonden aan de naleving van het bestuursakkoord. Maar over zijn café is niets gezegd. Dus dacht hij: nieuw partij, nieuwe café. Deze week kunt ge daar alleen ouwe gazetten gaan lezen die aan de vensters zijn geplakt. Dat is teken dat hij zijn café aan het vernieuwen is. Of lenteschoonmaak doet. Of wordt het partijlokaal?

Maar naleving van het bestuursakkoord of niet, de blauwe garde zit met een probleem. Ze hebben nog krampen in de vingers van het verwerken van hun luisterend oor. Dat is voor hun volgende kiescampagne. Maar ze hadden stiekem gehoopt van toch al één en ander uit te voeren voor de verkiezingen. Dan blijven het niet alleen beloftes, verstaat ge? Maar dan riskeren ze dat het kartel dat wegkaapt. En met de ‘geheime’ stoelendans die aan de gang is… Als zelfs de voorzitter van de N-VA zijn biezen pakt, van wat zijt ge dan nog zeker?????

Dus gaan de blauw wat anders moeten verzinnen. Nee, niet “No sweat, No glory”, dat is van blauwzwart. En zij zijn alleen maar blauw. We zullen zien.

Strategie

Ondertussen gaat de zitting van het Schepencollege voort. Met strategiebijsturing. Nu moet ge weten, de strategie in de gemeenteraadszittingen is “Zeg zo weinig mogelijk”, maar wees voorbereid. Wanneer er toch gevaar dreigt, zorg dan dat ge een aantal argumenten in uw broekzak hebt, of ingeval van Sabine, in de sacoche. Geraakt ge er niet meer uit, smijt er dan iets controversieel tussen, zodat de discussie een andere richting krijgt. En dan vergeten ze hun oorspronkelijke vraag. Dat werkt bij de meesten. Het werkt best als ge Johan aan het roepen krijgt. Alleen Hans laat zich meestal niet vangen. Aan het arsenaal van controversiële onderwerpen is nu bij algemeenheid van stemmen het woord “Erdowan” toegevoegd. Succes verzekerd.

Cultuur

Wat het culturele betreft wordt als thema gekozen: “Breng de bibliotheek naar buiten”. Dat heeft twee voordelen: meer mensen gaan ze zien, en er is dan meer plaats binnen. De schepen van cultuur wordt met de uitvoering belast.

Zele promoten

En de Ronde van Vlaanderen is gepasseerd in Zele. Groot succes. En gezien ze de volgende vier jaar in Antwerpen starten, zal dat wel herhaald worden. Schepen De Mey mag echter niet op zijn lauweren rusten. Semper altior. Het Schepencollege belast onze schepen met de opdracht in één van de komende jaren een étappe van de Tour de France naar Zele te halen. Of tenminste “Uit in Vlaanderen” naar de gouden kamer te lokken. Kwestie van het toerisme te stimuleren.

Sporthal

Het laatste punt op de agenda is de sporthal. Mannen, we krijgen dat niet meer in orde voor de volgende verkiezingen. En als we het klaar krijgen, gaan we ontwerpfouten hebben gelijk in de Wiek. Stel u voor dat ze moeten basketten op een hellend vlak. Dan gaan ze denken dat het over een mislukte skipiste gaat. We moeten anticiperen. Onze spindokters hebben al gesuggereerd dat we moeten stellen dat we liever wat later een goede sporthal hebben, dan een slechte in tijd voor de verkiezingen. Dus in het vervolg gaan we op die manier communiceren. Dat we goede huisvaders zijn, en de dingen grondig aanpakken.

Ik hoop dat mijn dromen nu stoppen. Het is goede vrijdag, en mijn onderbewustzijn wou geen eieren na Pasen brengen. Maar het is nu welletjes geweest. En ik vraag mij trouwens af of ge in uw dromen ook hardhorig kunt zijn. Anders heb ik het weer verkeerd verstaan.


2 reacties op “No Sweat, No ………………
 1. Rodolf Roelant schreef:

  Merkwaardig maar nog niets gelezen over mogelijk fuseren met andere gemeente n.l. Berlare. Als men er over spreekt zegt men dat dit wel al aan de orde is geweest maar Berlare heeft weinig interesse.
  Vandaag in het Nieuwsblad: Er zijn blijkbaar andere gemeenten welke zich richten naar Berlare met name Wichelen en Laarne!! Willen wij in de toekomst nog enig gewicht in de schaal kunnen werpen en Zele op de kaart plaatsen dan moet men alert blijven want de kaas is vlug van tussen de boterham genomen.

 2. Christian Gossey schreef:

  Prachtige droom hebt U beleefd
  Maar denk eraan “dromen zijn bedrog”

  Nog een prachtige Pasen met of zonder ei 🐣🐣🐣🐣

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top