Jaarfeest Samana druk bijgewoond.

Samana Zele bindt de strijd aan tegen vereenzaming bij ouderen, minder mobiele mensen en chronisch zieken. Zij organiseren daartoe een maandelijks aangenaam ontmoetingsmoment in WZC De Vliet. Elke eerste donderdag van de maand, van 14 tot 17 uur. En daarnaast gaan zij geregeld op bezoek bij mensen die nood hebben aan een babbel.

Vorige donderdag organiseerden zij hun jaarfeest dat traditioneel doorgaat in het Gildenhuis. Een lekkere feestmaaltijd, maar vooral sfeer en gezelligheid. Sommigen zitten reeds een uur op voorhand aan tafel om de vrienden weer te zien en ervaringen uit te wisselen.

De gemeente

Dergelijke initiatieven verdienen de volle steun vanuit de gemeente. Dat past in een politiek van ondersteunen van initiatieven van gemotiveerde mensen. De beste garantie om het institutionele aanbod aan te vullen.

Vrijwilligerswerk

Toen ikzelf met pensioen ging, raadde een vriend mij aan vrijwilligerswerk te gaan doen. Eerlijk gezegd zag ik dat niet direct zitten. Maar ondertussen werk ik als vrijwilliger mee aan een project rond mensen met een leefloon in ons Zeelse OCMW, en doe ik nog wel een paar dingen. Ik kom wel al uit de sociale sector, maar ik ben nog steeds verwonderd over het goede gevoel dat je krijgt wanneer je beseft dat je iets betekent voor wie het nodig heeft.

Vrijwilligerswerk is belangrijk in onze samenleving. Het geeft onze samenleving een warmte die voor vele mensen een zeer belangrijke meerwaarde betekent.

Oproep

Samana Zele heeft de laatste tijd een beetje een terugval gekend, omdat een aantal mensen hen zijn ontvallen. Zij zijn daarom op zoek naar nieuwe mensen die een stukje van hun tijd willen investeren om ouderen, minder mobiele mensen, chronisch zieken iets te geven om naar uit te zien, en de vereenzaming te doorbreken.

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Nadine De Beule 052 44 80 71.  

Of…

Indien andere vormen van vrijwilligerswerk beter bij jou passen, kan je altijd contact opnemen met het OCMW (052 45 67 33) of een kijkje nemen op hun website. Vrijwilligers kunnen er nooit te veel zijn.


Een reactie op “Jaarfeest Samana druk bijgewoond.
  1. Joris De Bock schreef:

    Vrijwilligerswerk bij OCMW Zele is nu in handen van Ellen Roels op het nummer 052 45 68 08

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top