Julie Billiart op weg naar heiligverklaring.

Om heilig verklaard te worden, moeten er wonderen op uw naam worden geschreven. En Julie heeft haar eerste wonder beet.

Superquick win

De quick wins van ons gemeentebestuur hadden het alleen over de plasvorming op het kouterplein. In een snel tempo (15 maand zekers?) werd het euvel verholpen, en konden na de paasvakantie de voeten droog blijven.

Maar dan komt het oudercomité van de school af met een project om de verkeersveiligheid op het plein te verbeteren. De kinderen zelf kleurden de gewenste situatie in op het plein zelf. Zonder tussenkomst van een architect of een studiebureau. Dat scheelt serieus in de kosten.

Na een aanvankelijke aarzeling schoot het gemeentebestuur in actie. Alsof ze door een wesp waren gestoken. Ik zeg u, daar zit Julie Billiart voor iets tussen. Wonderbaarlijk. Op een periode van 2 maand zullen niet 8 maar 15 parkeerplaatsen plaats moeten ruimen voor de veiligheid van de schoolkinderen.

Een welgemeend proficiat aan school en oudercomité die bewijzen dat positieve inspraak wel degelijk kan. Zeker in pré-electoraal klimaat. Sommige politieke partijen waren er dan ook als de kippen bij om het bericht te delen. Om zelf een graantje mee te pikken, door er aan toe te voegen dat ze in het verleden ook al hadden gepleit voor betere verkeersveiligheid. Een beetje slimme politieker port andere scholen aan hetzelfde te proberen, ’t is de moment voor profilering.

Bij een andere politieke partij moet ik dan altijd denken aan Samson en Gert. Meer bepaald aan Oktaaf: “Ons Miranda die zegt altijd: gelijk dat gij …….”

Parkeerplaatsen

Maar het laatste woord is nog niet gezegd. Die vijftien parkeerplaatsen moeten worden gecompenseerd met gratis parking op het OCMW voor leerkrachten. Want die kunnen nu natuurlijk niet meer allemaal juist voor de schoolpoort parkeren.

Ik vraag mij trouwens af waarom die parking op het Kouterplein gratis is. Waarom staan daar maar op een beperkt deel van de parking parkeermeters? Is dat omdat het te ver is voor de parkeerwachters? Of is dat als compensatie omdat ge op het kouterplein de trapkes op moet om een pintje te drinken? Want op de markt kunt ge op het gelijkvloers terecht voor een hapje en een drankje. Dus daar moet je parkeergeld betalen. Tenzij je natuurlijk klaar bent binnen het half uur. Of binnen de 20 minuten, want indien de ober wegens de drukte wat lang talmt met het brengen van je rekening, wordt het toch nog een duur pintje. En ze zijn rap, die parkeerwachters….

Ondertussen kantelen we in

Er staat ons nog wat te wachten in het komende jaar. Onder andere de inkanteling van het OCMW in de gemeente. Inkanteling, dat is een deftig en nieuw woord voor fusie. En daar hebben ze natuurlijk een consulting bureau voor ingehuurd. Zo’n consulting bureau dat verdient geld met te komen zeggen wat iedereen met gezond verstand weet, maar niet durft zeggen. Grof geld.

Het bureau dat deze keer werd ingehuurd heet “AUDIO”. Volgens mij heten die zo omdat ge er wel eens iets van hoort, maar niet veel (resultaat) van ziet. Anders zouden ze wel AudioVisueel heten. Maar eigenlijk gaat die hele “inkanteling” om een strijd tussen ambtenaren. Er zijn nu twee secretarissen. Eéntje op de gemeente en ééntje op het OCMW.  Eéntje moet verdwijnen…..

Wie ooit nog keek naar de Britse komische serie “Yes Minister” die weet wat wordt bedoeld met het aloude spreekwoord: “De politieker wikt, maar de ambtenaar beschikt”.  Het zal een harde strijd worden in de wandelgangen. En met dat consultingbureau Audio zal het alleszins niet in beeld komen.

Nochtans is die inkanteling belangrijk voor Zele, want die zal bepalen welke politiek er wordt gevoerd op sociaal vlak. En eerlijk gezegd, Zele is zeker geen Nafi Tiam op vlak van burgerwelzijn. Dat is eerder een schaamlapjespolitiek.

Een kapelleken

Maar zoals eerder gezegd, we hebben nog altijd Julie Billiart. Misschien, nu ze daar toch aan het werken zijn, kunnen ze meteen een kapelleken zetten, dan kunnen we daar allemaal op bedevaart.


3 reacties op “Julie Billiart op weg naar heiligverklaring.
 1. Connie l'hoëst schreef:

  Alweer genoten van je ludieke berichtgeving!

 2. danny van der strieckt schreef:

  mooi stukje…goe gedaan

 3. Peter schreef:

  is Audio niet hetzelfde bureau uit Hasselt dat de verkeersproblematiek en de opwaardering van onze gemeente aan het bekijken is ?
  Dan weet je zeker dat zij enkel voorstellen en niet beslissen he.
  Zoals je zegt , met wat wat gezond verstand kan je al heel ver geraken.
  Misschien moeten ze een functie in het leven roepen van overkoepelende
  ambtenaar om naar de juiste kant te kantelen . (grapje he )

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top