Vierde sjerp voor Patrick Poppe?

Ik weet niet of het echt de bedoeling was het nieuws juist nu de wereld in te sturen. Misschien heeft het partijbestuur van Open VLD gezegd dat het op de nationale feestdag moest. En hebben ze op TeveOost gedacht “vandaag is het de franse nationale feestdag, dat zal ook wel goed zijn”. In alle geval, Patrick Poppe doet een gooi naar zijn vierde sjerp.

Verlof verpesten.

Zo net nu iedereen in verlof gaat, dwingen ze de concurrentie tot tegenzetten. Die kunnen nu toch niet achterblijven? Iedereen verwacht nu toch wel dat de puzzelstukjes bekend raken? Er circuleerden geruchten dat Patrick Poppe niet meer zou opkomen. Misschien hebben de anderen op zekerheid gewacht om hun eigen kanonnen kenbaar te maken. Die duidelijkheid is er nu.

Ik heb al gehoord dat Jos Withofs in aanmerking komt als lijsttrekker. Kwestie van een tandje bij te steken. Maar dat is maar een gerucht.

Er zijn er nog anderen ook die uit de kast zullen moeten komen. Ik vraag mij nog af wat het vrolijke duo André en Chris elke keer uitspoken wanneer ze vroegtijdig de gemeenteraad verlaten. Zouden die een geheime troefkaart hebben voorbereid?

En onze vriend Francis, die zijn partij vaarwel zei. Die is zeker wat van plan. Gaat die een rechtse hoek plaatsen in het politieke debat? Misschien ziet hij het politieke steekspel wel als een groot Kubb-tornooi.

En hoe zou het zijn met het nieuwe kartel tussen N-VA en Zele Vlakaf? Sedert die feestelijke verbroederingsbarbecue heb ik daar eigenlijk niet veel meer van gehoord.

Ik denk gewoon dat de Open-VLD de anderen hun verlof wil verpesten. Door ze te dwingen tijdens hun verlof plannen en tegenzetten te smeden. In plaats van rustig te luieren op een verre bestemming. Pretbedervers zijn het.

Verkiezingsthema’s.

Open VLD heeft meteen een paar verkiezingsthema’s gereserveerd. En niet van de minste: mobiliteit, verkeersveiligheid, vergroening en solidaire samenleving. Er schiet niet veel meer over voor de anderen. En er zullen er zijn die vinden dat hun thema, zij het met andere woorden, gewoon gekaapt is. Het worden nog leuke tijden.

Nog eens onkruid.

De verkiezingen zullen er rapper zijn dan we denken. En die kunnen niet worden uitgesteld, zoals de bouw van onze nieuwe sporthal. Want in dit geval kan Dero niet naar de Raad van State lopen omdat Juri ze mag organiseren. Dan hebben ze tijd om eens op de braakliggende gronden die ze her en der in Zele liggen hebben, het onkruid en de distels op te ruimen. In de Plezantstraat kan je bijvoorbeeld zo’n pure onkruidzaadbank vinden.

En wie in onkruid is geïnteresseerd: op 18 juli vertrekt er om 19.30 uur aan het gemeentehuis een special task force, bestaande uit gemeenteraadsleden, op een speciale missie om onkruid te gaan wieden. Het schijnt dat iedereen mee mag doen.


2 reacties op “Vierde sjerp voor Patrick Poppe?
 1. WDB schreef:

  Ik ben eens nieuwsgierig hoeveel van de 27 mandatarissen er zullen zijn om het onkruid te gaan wieden .Dit behoort namelijk tot de categorie “echt werk ” . Zelfs samen aan één tafel zitten -buiten de plenaire of andere vergaderingen -om een pint te drinken en over koetjes en kalfjes te palaberen lukt met moeite .
  In vroegere tijden zakte men af naar “Het Klein Gemeentehuis ” en werd aan de toog van Maria Sjette -mama van meester Mark -de gemeenteraad verdergezet .
  Wat verwonderend is dat menig Zelenaar er niet in slaagt zijn eigen straatstenen onkruid vrij te houden , niet van kwade wil maar de beslommeringen van een druk bestaan weerhouden hen hier blijkbaar van.Wat me verder verwonderd is waarom neem je geen extra mensen aan op de groendienst ,steek hen in twee mobiele ploegen om daar waar nodig , het nodige te doen ,daar waar spoor twee niet kan geraken door planning etc.
  Indien men zegt dat dit budgettair niet kan , moet men anders eens rekenen wat de kost zou zijn van 4 full-time equivalenten aan te nemen ,dit in een kleine belastingverhoging door te rekenen , ik ben er zeker van dat de Zelenaar hier begrip zou kunnen voor opbrengen ,niet dat we nu per se staan te springen voor belastingen op te trekken .Men zal zeker ook wel centen vinden die nu worden uitgegeven die in de categorie “weggesmeten zonder meerwaarde voor de Zelenaar ” zitten .We zouden bijvoorbeeld de zitpenningen naar het niveau kunnen brengen van voor 2000 ,toen de penning de helft bedroeg van nu .Dit is een kleine besparing die zeker zou kunnen aangewend worden om 2 mensen aan de groendienst een job te geven .Verder is het te hopen dat onze mandatarissen allemaal ” ne cravvere ” hebben om er tegenaan te gaan .

 2. Bart De Kegel schreef:

  Onkruid op leegstaande bunderschool dan ook maar aanpakken vooraleer het beschermd bos wordt. Leegstand,verkrotting, verloedering en alle zaadjes waaien over in onze tuin #vechten tegenbierkaai

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top