Nat buskruit in de gemeenteraad.

Ik ben deze week wat op mijn honger blijven zitten.

De agenda van de gemeenteraad beloofde de 100 meter vlak te worden in plaats van een hordenloop. Akkoord, de vergadering werd even geschorst omwille van de naamgeving van een straat op Wijnveld. Eigenlijk vond ik zelf de naam “Durmentiende” niet zo lekker bekken.

Topografisch en heemkundig zal het wel kloppen, maar wanneer ik terugdenk aan de geschiedenislessen, waren tienden een soort middeleeuwse belasting. Dat is niet aanlokkelijk voor bedrijven. Stel u voor dat de straat Durmenbelastingen zou heten. En dan is er natuurlijk nog het argument van de oppositie over GPS problemen en verlorengereden camions op Durmen…

Voorspelbaar.

Pieter deed nog wel een verdienstelijke poging om wat leven in de brouwerij te brengen. Hij had gehoord dat de commissaris langs de neus weg iets had gezegd over meer camera’s in het centrum. En daar was in de gemeenteraad zelfs nog niet over gesproken. Laat staan beslist.

Dat was buiten de waard gerekend. In dit geval de burgemeester. Er zitten drie herbergiers in de raad, nu Sabine Van Laere is beëdigd. Maar het was dus de burgemeester die de aanval pareerde. Die had al lang onraad geroken, en had zijn antwoord al klaar: “De politie wil camera’s, het bestuur wil camera’s, dus ze komen er, zijt daar maar zeker van”. En hij voegde er aan toe dat de beslissing nog niet genomen is, maar dat het dossier in opmaak is, en te gelegener tijd op de gemeenteraad zal komen.

Het buskruit bleek dus nat te zijn, en zo krijgt ge geen vuurpijlen de lucht in.

Natte voeten op Heikant?

Ook het bommeke van de natte voeten in de douches op den Heikant wou maar niet ontploffen. Blijkbaar was er een probleem met de afloop, maar dat is ondertussen reeds verholpen. In snelheid gepakt dus. Dirk De Mey had dat varkentje al lang gewassen.

Ik wil de oppositie een beetje motiveren om de amusementswaarde van de gemeenteraad een beetje op te krikken. Want nu is het maar een saaie boel. Ze zouden het punt varia moeten gebruiken om eens met een onverwacht punt af te komen. Iets creatief. Iets wat de burgemeester niet moeiteloos kan counteren. Dan komt er misschien eens een debat.

Den Buskruitbeker.

Er komt daarom een virtuele wisselbeker. Voor het oppositielid dat de amusementswaarde best kan optrekken. Indien nodig werken we met nominaties, maar ik vrees dat dat niet nodig zal zijn.

De naam van de beker is “de buskruitbeker”. Ik had eerst aan iets met peper gedacht, maar dat is al bezet.

Wie heeft er droog buskruit en steekt de lont aan het vuur???????


3 reacties op “Nat buskruit in de gemeenteraad.
  1. Van Swalm Claudine schreef:

    Ik zou wel willen maar mag niet pffff….

  2. Blyaert ingrid schreef:

    Zijn er geen belangrijker dingen die in de gemeenteraad moeten besproken worden??de armoede in Zele? Een speeltuin voor kinderen??het belangrijk vinden dat kleine zelfstandige hier ni kunnen overleven???

  3. Van Swalm Claudine schreef:

    Blijkbaar weinig reactie’s Dirk , misschien opteren voor een atoombom ?

Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top