Serdar Celik, wat is er speciaal aan het oor van Dries Van Hecke?

Het debat

 

In de eerste les debatvaardigheid leer je dat je verliest wanneer je een strategische terugtocht blaast. En toch wordt deze tactiek gekoesterd door onze politici. Samen met mijn ontbijt moest ik vandaag weer een sterk staaltje doorslikken.

Wat is er aan de hand? Thomas Bauwens schrijft op Facebook een heel artikel over het jeugdbeleid in onze gemeente. Wat ik onthoud is dat niet elke jeugdbeweging gelijk is voor de wet, en dat hun werking wordt belemmerd door aanvraagprocedures die langer aanslepen dan een bedevaart te voet naar Compostela met veel te kleine schoenen.

Serdar gooit zich in de strijd, en stelt dat er wel een éénduidig beleid is. Alleen zijn er communicatiefouten. En hij gaat verder met een samenvatting van de reglementering voor fuiven. Het is niet mijn gewoonte, maar ik citeer hier even letterlijk:

“Voor ALLE jeugdverenigingen is er ook een beslissing voor de sluitingsuren fuiven.
3 uur stoppen drankbonnetjes verkoop.
3.30 stoppen met het schenken van drank
03.00-04.00 uitdovend scenario muziek
04.00 stopt muziek .
P.s. Alles is nog verder bespreekbaar en indien mogelijk aanpasbaar .”

Je vraagt natuurlijk om communicatiefouten, wanneer je aan de ene kant zegt “Er is een beslissing” en aan de andere kant “Alles is nog bespreekbaar”. In geleerde taal heet dat een contradictio in terminis, maar dat is Latijn, en ik ben Bart De Wever niet. In het gewoon Zeels is dat:  “Azo ist, moar alst u niet aonstaot, komdis klappen “.

Serdar – Dries: 0 – 5

 

Maar Dries Van Hecke is wakker.   Muziek om 04.00 stoppen?????    Marsupilami moest om 24.00 uur stoppen!!!!!

Serdar – Dries : 0-1 met de vingers in de neus!!!

Het antwoord van Serdar: Serdar Çelik Dries van Hecke ik zal u dat eens uitleggen waarom dat het bij VP zo is . Spring morgen eens binnen als het u past , of ik wil bij ook eens binnenspringen.

Serdar blaast de aftocht op Facebook! In het voetbal worden dat forfaitcijfers! Dries wint met 0-5.

Zijn commentaar: ik ben luisterend oor.

Doet mij denken aan “Trouwe Eland”, de scoutsnaam van onze betreurde vorst Boudewijn. Ik weet niet of Dries bij de scouts is, maar een totem heeft hij al: “Luisterend oor”.

Maar terzake: elke Zelenaar die dit leest, moet zich toch de vraag stellen: Waarom moet de muziek om 24.00 uur af bij Marsupilami, en waarom mag alleen “Luisterend oor” dat weten?

 

Wat zou de reden zijn?

Als gewone Zelenaar kan Beethoven alleen maar raden. Ik kan direct een paar mogelijkheden opsommen:

  1. Gezien buurtbewoners worden genoemd, zou het kunnen dat er omwonenden last hebben van slapeloosheid, en minstens vanaf 24.00 uur niet gestoord willen worden door muziekgedaver. Er woont pertang niet veel volk binnen de 50 meter.
  2. Er is een nachtmis in de kerk. Maar daarvoor is het niet het seizoen.
  3. De omringende café’s willen een afterparty organiseren. Zouden ze? Ik betwijfel dat.
  4. De Boomboxers, dat zijn die gasten met een volwaardige discobar in hun auto. Ik denk dat die het zijn. Hebben die juist een plekje gevonden aan de Belfius bank waar ze hun hobby naar hartenlust kunnen beleven, en komt dat VP daar lawaai maken.
  5. De azijnpissers, die zitten er altijd voor iets tussen. De jeugd gaat tegenwoordig maar uit ten vroegste vanaf 11.00 uur. Korte fuif wordt dat.

Maar de enigen die echt de reden weten zijn Serdar en Dries. De rest heeft er het raden naar. En dat is slechte communicatie. Vanuit het gemeentehuis.

Indien je ervoor kiest je te mengen in een discussie op Facebook als beleidsman, moet je niet alleen A durven zeggen, maar ook B. Anders krijg je verzuring.

En als de goegemeente het niet mag weten, is het niet koosjer, niet pluis en niet hallal. En ja, ’t maandagochtend, en ja, ik heb niet goed geslapen, en neen, ik weet verdorie niet hoe ik op dit klavier een ç in hoofdletter kan schrijven. Met muzieknoten gaat dat veel beter. Grrrrrrrrrrrr.

Toch een prettige dag gewenst vanwege Beethoven.


Abonneer je op Beethoven

Voer je e-mailadres in om een bericht te krijgen telkens er een nieuwe Beethoven tekst verschijnt. Je e-mailadres wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt.

Top